Publicerad: 2007-05-07 - 08:30 Utskriftsvänlig text    Tipsa en kompis

Hovet blir Djurgårdens huvudarena

Efter att ha gjort en noggrann utvärdering av den gångna säsongen bland annat genom att lyssna på supportrar och samarbetspartners kommer Djurgården Hockey att spela merparten av hemmamatcherna på Hovet nästa säsong.

Djurgården Hockey har haft Globen som huvudarena sedan den invigdes 1989, men nu blir det ändring på det. Säsongen 07/08 väljer Djurgården att på nytt göra Hovet till lagets huvudarena där 17 av 27 hemmamatcher kommer att spelas. Målsättningen är sedan att samtliga matcher ska spelas på Hovet säsongen 2008/09.

– Vi hade helst av allt velat spela alla hemmamatcher på Hovet redan kommande säsong men det gick inte att ordna eftersom Hovet redan var bokat av andra arrangemang som inte gick att flytta på. En stor eloge dock till Globenarenorna som verkligen ansträngt sig för att gå oss till mötes. Nu hamnar merparten av våra matcher på en arena som storleksmässigt är bättre anpassad till våra behov, och vi hoppas att det ska leda till att vi kan skapa ett bättre tryck och en bättre stämning kring våra matcher. En gemensam utvärdering under säsongen får utvisa om vägen tillbaka till Globen går via Hovet, säger Djurgårdens ordförande Mats Larsson

– Eftersom Globenarenorna värnar om Djurgården och Stockholmshockeyn så tillmötesgår vi önskemålet om att flytta flertalet matcher till Hovet. Efter avslutad säsong kommer försöket att utvärderas och på sikt är vår ambition är att Globen återigen kan utnyttjas i sin fulla potential på samtliga matcher. Globen är en eftertraktad arena för andra typer av evenemang och för oss betyder det att vi nu parallellt utvecklar Globen som multiarena med innebandy, handboll, hästsport, motorsport, konserter och andra typer av evenemang, säger Globenarenornas VD Ninna Engberg.

JERKER DAMMBRO

Utskriftsvänlig text    Tipsa en kompis

 

Nyheter

DIFTV: Massor av videoklipp efter final 6
Nu kan vi slå fast att Djurgårdspubliken spelar i en egen division. Se bara på klippen från final 6 och njut av ljudnivån och hyllningarna som laget fick efter matchen.

Se målen från sjätte SM-finalen
Djurgården föll tungt i sudden death, den fjärde övertidsförlusten i den här finalserien. Djurgårdens mål gjordes av Andreas Holmqvist och Kristofer Ottosson.

Tack för showen, Djurgården
Det blev inget SM-guld 2010, men samtliga spelare och ledare i Djurgården kan ändå lämna Hovet med högburet huvud efter ännu en sudden death-förlust mot HV71.

Laguppställningen mot HV71
Michael Holmqvist är tillbaka i laget i den sjätte finalmatchen.

DIFTV inför SM-final 6
DIFTV inför den sjätte SM-finalen. Marcus Ragnarsson och Timmy Pettersson intervjuas.

Förfest och tifo på final 6
Den sjätte finalen på Hovet klockan 16:00 på lördag kommer bli något alldeles extra. Kom gärna förbi i god tid och värm upp på vår förfest.

 

DIFTV

DIFTV: Massor av videoklipp efter final 6
Nu kan vi slå fast att Djurgårdspubliken spelar i en egen division. Se bara på klippen från final 6 och njut av ljudnivån och hyllningarna som laget fick efter matchen.

DIFTV inför SM-final 6
DIFTV inför den sjätte SM-finalen. Marcus Ragnarsson och Timmy Pettersson intervjuas.

DIFTV: Wesslau och Ragnarsson
DIFTV levererar lite sena segerklipp från gårdagen. Målvakten Gustaf Wesslau och backen Marcus Ragnarsson intervjuas.

DIFTV: Matchhjälten Marcus Krüger
Marcus Krüger blev stor matchhjälte när Djurgården vann SM-final 4 borta mot HV71 med 3-2. Krüger gjorde två mål varav det sista kom sent i första förlängningsperioden.

DIFTV: Intervjuer från värmningen
DIFTV var tidigt nere i Jönköping och nu kan ni se resultatet av det här på difhockey.se. Intervjuer och annat material finns nu att skåda.

DIFTV: Tifot inför final 3
Se ett videoklipp från det mätkiga tifot som arrangerades inför dagens final i Globen. Ett stort tack till alla som gjort det här tifot möjligt!

Gör till startsida Lägg i favoriter
ADRESS
Djurgården Hockey AB
Box 2
121 25 STOCKHOLM-GLOBEN

Design, produktion och idé av A45
TELEFON, FAX & MAIL
Telefon: 08-600 81 00
Telefax: 08-600 81 99
info@difhockey.se
--> 'use strict';