Κοινωνική εξέγερση χαρακτηρίζει το 60% των πολιτών τις αναταραχές που ακολούθησαν τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Public Issue [Δείτε] που διεξήχθη για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής.

Το 41% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν κράτησε σωστή στάση απέναντι στα γεγονότα.

Το 20% πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χειρίστηκε την κατάσταση καλύτερα. Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 17%, η Αλέκα Παπαρήγα με 7%, ο Αλέκος Αλαβάνος με 3%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 2% και ο Αλέξης Τσιπρας με 1%.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος, αναφέρθηκε στη δημοσκόπηση [Δείτε].

Παράλληλα, το 42% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι καταστροφές προκαλούνται από μια μικρή μερίδα διαδηλωτών (''λίγοι'' ή ''ελάχιστοι'') και μόνον το 10% αξιολογεί ότι στις

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας
Οργισμένοι οι πολίτες
Ο Λ. Κύρκος στο ΣΚΑΪ

Καταδίκη της βίας
βίαιες πρακτικές συμμετέχουν οι περισσότεροι, ή και όλοι, οι διαδηλωτές.

Αυθόρμητες, τέλος, θεωρούνται οι πρόσφατες κινητοποιήσεις από τους ερωτηθέντες.

Ένας στους δυο πολίτες απορρίπτει ευθέως την εκτίμηση ότι τα πρόσφατα γεγονότα είναι υποκινούμενα από τα πολιτικά κόμματα.

Τέλος, παρά τις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 14% του αποδίδει καθοδηγητικές ευθύνες για τις κινητοποιήσεις.