Hírlevél
 • 
Bejelentkezés
 •   •  twitter •  RSS Hírcsatornák
HVG.HU \

VILÁG

Szörnyethalt előadás közben a Cirque du Soleil egyik akrobatája

2013. július 01., hétfő, 08:31 • Utolsó frissítés: 2013. július 01., hétfő, 10:42
Szerző: MTI


Címkék: Cirque de Soleil; akrobata;

A közönség szeme láttára halt szörnyet szombaton egy Las Vegas-i előadás közben a Cirque du Soleil egy légtornásza, akinek biztosítókötele ismeretlen okból kioldódott.

A párizsi születésű Sarah Guyard-Guillot 15 méterről zuhant a mélybe, amikor a produkció vége felé, egy csatajelenetben kábelen éppen felhúzták a magasba.

Szemtanúk beszámolója szerint a publikum először azt hitte, hogy a zuhanás része a produkciónak, amely pár pillanatig még folytatódott, de aztán hangosbeszélőn jelentették be, hogy az előadást félbeszakítják.

Cirque du Soleil. Képünk illusztráció.

Fotó: AFP / Kobal

A 31 éves kétgyermekes családanya Sassoon művésznéven a produkció 2006-os indulása óta vett részt a Ka című show-ban, de már 20 éve lépett fel akrobataként.

A világhírű kanadai cirkusztársulat vasárnap közleményben jelentette be, hogy teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal a haláleset körülményeinek tisztázásában. A Ka nevű produkció előadásait egyelőre lefújták.

A Las Vegas Sun című lap szerint a kanadai cirkusz történetében először történt halálos baleset előadás közben.

A Kanada franciaajkú Québec tartományában 1984-ben alapított Cirque du Soleil mára szórakoztatóipari "multivá" nőtte ki magát, előadásait a világ 300 városában 100 millióan látták eddig.


Szörnyethalt előadás közben a Cirque du Soleil egyik akrobatája
  Másolat Önnek


HVG HIRDETÉSFELHŐ

AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG hetilapra Letöltöm az AppStore-ból

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X