OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS : Tällä sivustolla oleviin tietoihin liittyy vastuuvapauslauseke sekä tekijänoikeutta koskeva huomautus.

Kasvien Terveys
EUROPA > Euroopan komissio > Terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosaston > Yleiskatsaus > Kasvien Terveys  Sivustokartta | Mitä uutta? | Hakemisto | Kirjelaatikko
 
Erityisiä aiheita
Call for proposals 2004
Haitalliset organismit
Teollisoikeudet & Geenivarat
Siemenet ja lisäysaineisto
Elintarvikkeiden ja rehujen turvallisuus
Eläinten terveys ja hyvinvointi
Kasvien Terveys
FVO:n tarkastukset
Muita sivustoja
Kuluttaja-asiat Kotisivu
Kansanterveys Kotisivu
 
Kasvien Terveys

Kasvien terveyttä koskevan EU:n lainsäädännön päätavoitteena on suojella kasveista saatavien elintarvikkeiden turvallisuutta ja varmistaa viljelykasvien terveys ja laatu kaikissa jäsenvaltioissa.

Lisäksi tällä lainsäädännöllä säännellään kasvien ja kasvituotteiden kauppaa EU:ssa sekä tuontia muualta maailmasta kasvien terveyttä koskevien kansainvälisten vaatimusten ja velvoitteiden mukaisesti.

EU valvoo kasvinsuojelutuotteiden tai torjunta-aineiden kauppaa ja käyttöä sekä asettaa standardit torjunta-ainejäämien seurantaa ja valvomista varten. EU toteuttaa ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä suojautuakseen kasveille tai kasvituotteille haitallisten organismien kulkeutumiselta EU:hun ja leviämiseltä siellä. Lisäksi se varmistaa laatuvaatimukset siementen ja lisäysaineiston myynnille EU:ssa.

EU:n lainsäädäntö kattaa lisäksi kasvilajikkeisiin liittyvät teollisoikeudet sekä geenivarojen suojelun ja käytön.

 
Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaiseen (EFSA)
Resurssit
Lehdistötiedotteet en
Julkaisut en
Komiteat en
Linkkejä en
Kansainväliset asiat
Organisaatioiden en
Codex en
Tuontiedellytykset en
Lemmikkieläimet ja eläinten hyvinvointi en
Laajentuminen