Regisztráció
 • 
Bejelentkezés
 •  facebooklogo  •  rsslogo  •  twitterlogo

BEJELENTKEZÉSKedves regisztrált látogatónk!

Felhívjuk figyelmét, hogy hosszú átmeneti időszak után mától csak e-mailcímével tud bejelentkezni oldalunkra. Amennyiben nem emlékszik, azonosítóját milyen címmel regisztrálta, írjon levelet munkatársainknak a hvg.hu@hvg.hu címre!

Ha még nem regisztrált a HVG Online rendszerében, akkor ide kattintva megteheti.

Ha elfelejtette jelszavát, akkor adja meg e-mail címét, majd kattintson ide és a kért e-mail címre kiküldjük a jelszóemlékeztetőt.

Ha szeretné újra megkapni a regisztrációja véglegesítéséhez szükséges aktivációs kódot, akkor adja meg e-mail címét, majd kattintson ide és a kért e-mail címre kiküldjük az aktivációs levelet.

Tizenegy lázadóval végeztek az orosz Észak-Kaukázusban

Tizenegy fegyveres lázadóval végeztek a rendfenntartók az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi területeken pénteken, közülük nyolccal egy különleges akció keretében Csecsenföldön.

szerző MTI idő 2009. október 02., péntek, 14:50

Öngyilkos merényletek Groznijban

Egymás után több öngyilkos merényletet követtek el pénteken Groznij belvárosában, a támadásokban legkevesebb négy rendőr vesztette életét - közölte Ruszlan Alhanov csecsen belügyminiszter.

szerző MTI idő 2009. augusztus 21., péntek, 15:32

Csecsenek szerint ők robbantottak a Szajan-Susenszki vízi erőműnél

Csecsen terroristák azt állítják, hogy ők okozták egy pokolgépes robbantással a szibériai Szajan-Susenszki vízi erőmű hétfőn bekövetkezett katasztrófáját, amelyben valószínűleg több mint hetven ember vesztette életét. Állításukat nyomban cáfolta az orosz legfőbb ügyészség nyomozati bizottsága.

szerző MTI idő 2009. augusztus 21., péntek, 11:51

Fegyveres összecsapások Csecsenföldön

Öten meghaltak a biztonsági erők és fegyveresek közötti összecsapásban pénteken Csecsenföldön és egy másik dél-oroszországi területen, Dagesztánban.

szerző MTI idő 2009. augusztus 14., péntek, 08:39

Holtan találtak egy jogvédőt a csecsen fővárosban

Holtan találták egy Csecsenföldön működő jogvédő szervezet vezetőjét és férjét a dél-oroszországi terület székhelyén, Groznijban - közölte kedden a Memorial emberi jogi csoport egyik tagja.

szerző MTI idő 2009. augusztus 11., kedd, 10:05

Öt orosz rendőrt öltek meg Csecsenföldön

Öt orosz rendőrt öltek meg lesből vasárnap este Csecsenföldön - közölték rendőrségi forrásokra hivatkozva orosz hírügynökségek.

szerző MTI idő 2009. augusztus 03., hétfő, 12:53

Megölték az elrabolt orosz emberi jogi aktivistát

Megölték a Memorial orosz emberi jogi szervezet szerdán Csecsenföldön elrabolt aktivistáját, akinek holttestét a szomszédos Ingusföldön találták meg - értesült az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

szerző MTI idő 2009. július 15., szerda, 16:49

Öngyilkos merénylet Groznijban, négy halott

Négyre emelkedett a grozniji belügyminisztériumnál pénteken elkövetett öngyilkos merénylet halálos áldozatainak száma, életét vesztette két rendőr és vélhetően a két merénylő, öt személy sérüléseket szenvedett.

szerző MTI idő 2009. május 15., péntek, 17:19

Csecsen politikai gyilkosság vagy vérbosszú Moszkvában

Meggyilkolták Moszkvában Gilani Sepijev volt grozniji polgármester-helyettest, a 36 éves csecsen férfit háromszor fejbe lőtték.

szerző MTI idő 2009. február 05., csütörtök, 11:02

Grúzia kész a kapcsolatfelvételre Oroszországgal

A grúz kormány lehetségesnek tartja, hogy helyreálljanak a kaukázusi konfliktus miatt megszakadt grúz-orosz diplomáciai kapcsolatok - mondta hétfőn az új grúz külügyminiszter egy orosz lapnak.

szerző MTI idő 2008. december 08., hétfő, 14:55

Civileket öltek meg az orosz katonák. Parancsra tették?

Kilenctől 14 évig terjedő börtönbüntetésre ítélt négy orosz katonát csütörtökön az észak-kaukázusi körzeti katonai bíróság hat csecsen civil megöléséért.

szerző MTI idő 2007. június 14., csütörtök, 12:51

Lezuhant egy orosz katonai helikopter Csecsenföldön

Lezuhant egy Mi-8 típusú orosz katonai helikopter pénteken Csecsenföld déli részén; állítólag lelőtték.

szerző MTI idő 2007. április 27., péntek, 12:56

A csecsen elnök saját unokatestvérét nevezte ki kormányfőnek

Ramzan Kadirov csecsen elnök kedden saját unokatestvérét, Odesz Bajszultanovot nevezte ki az Oroszországi Föderációhoz tartozó, hányatott sorsú tagköztársaság kormányfőjének.

szerző MTI idő 2007. április 10., kedd, 12:14

Feleskették Kadirov csecsen elnököt

Ünnepélyesen beiktatták hivatalába Ramzan Kadirov Kreml-barát csecsen elnököt. Csecsenföld vitatott erős embere oroszul tette le az elnökiesküt, az Oroszországi Föderáció és a csecsen tagköztársaság alkomtányára, valamint a Koránra esküdve a gudermeszi rezidenciáján, nagy pompával lezajlott ceremónián, amelyen mintegy kétezer vendég vett részt.

szerző MTI idő 2007. április 05., csütörtök, 13:15

Putyin csecsen elnöknek jelölte Kadirovot

Hivatalosan is Csecsenföld elnökének jelölte Ramzan Kadirovot csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz államfő.

szerző MTI idő 2007. március 01., csütörtök, 15:18

HVG Hetilap Csecsen elnökváltás

Vlagyimir Putyin orosz államfő a 30 éves Ramzan Kadirov eddigi miniszterelnököt (képünkön) nevezte ki Csecsenföld köztársasági elnökévé. A legerősebb csecsenföldi milícia élén álló Kadirov - akinek apját, Ahmad Kadirovot 2004 májusában ölték meg függetlenségpárti csecsen merénylők - egyértelműen Putyin-pártinak vallja magát, miközben a valóságban Csecsenföld egyre nagyobb függetlenséget élvez.

idő 2007. február 21., szerda, 00:00

Politkovszkaja-ügy: csecsenföldi rendőröket is gyanúsítanak

Az Anna Politkovszkaja újságírónő meggyilkolásának ügyét vizsgáló orosz ügyészek vizsgálatot indítottak több csecsenföldi rendőr ellen, hogy megállapítsák róluk, volt-e közük a gyilkossághoz.

szerző MTI idő 2007. január 23., kedd, 10:15

Lelőtték a csecsen szeparatisták arab vezetőjét

Dagesztánban megölték a csecsen szeparatisták egy arab gerillavezérét, akit az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat észak-kaukázusi megbízottjának tartottak - közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) dagesztáni főnökhelyettese.

szerző MTI idő 2006. november 26., vasárnap, 17:35

Moszkvába készül a csecsen erős ember

A csecsen erős ember fokozatosan kiterjeszti alakulatainak hadműveleti zónáját egész Oroszországra - kommentálta Vedomosztyi című orosz lap hétfői számában azt a tényt, hogy csecsen rendőrök a moszkvai Lenin sugárúton agyonlőtték egy feloszlatott csecsen biztonsági osztag Ramzan Kadirovval szembekerült parancsnokát, Movladi Bajszarovot.

szerző MTI idő 2006. november 20., hétfő, 11:07

Volt, ahol nem emlékezhettek a meggyilkolt Politkovszkajára

Groznijban, Csecsenföld fővárosában mintegy negyvenen emlékeztek meg a kilenc napja meggyilkolt Anna Politkovszkaja újságírónőről, de a szomszédos Ingusföld legnagyobb városában, Nazranyban hiába szervezett hasonló gyűlést a Memorial orosz emberjogvédő szervezet helyi tagozata - jelentette egy moszkvai rádió.

szerző MTI idő 2006. október 16., hétfő, 19:21

a rovat további cikkei »
APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »