Regisztráció
 • 
Bejelentkezés
 •  facebooklogo  •  rsslogo  •  twitterlogo

BEJELENTKEZÉSKedves regisztrált látogatónk!

Felhívjuk figyelmét, hogy hosszú átmeneti időszak után mától csak e-mailcímével tud bejelentkezni oldalunkra. Amennyiben nem emlékszik, azonosítóját milyen címmel regisztrálta, írjon levelet munkatársainknak a hvg.hu@hvg.hu címre!

Ha még nem regisztrált a HVG Online rendszerében, akkor ide kattintva megteheti.

Ha elfelejtette jelszavát, akkor adja meg e-mail címét, majd kattintson ide és a kért e-mail címre kiküldjük a jelszóemlékeztetőt.

Ha szeretné újra megkapni a regisztrációja véglegesítéséhez szükséges aktivációs kódot, akkor adja meg e-mail címét, majd kattintson ide és a kért e-mail címre kiküldjük az aktivációs levelet.

HVG.HU \ GÓCPONTOK \ SZUDÁN

Egy amerikai követ haláláért négy szudánit ítéltek akasztás általi halálra

Egy szudáni bíróság helyben hagyta annak a négy iszlamista férfinek a halálos ítéletét, akik tavaly januárban agyonlőttek egy szilveszteri mulatságról autójában hazafelé tartó amerikai követet –írja a BBC.

szerző hvg.hu idő 2009. október 12., hétfő, 17:30

Még mindig foglyok a segélymunkások Szudánban

A péntek esti bejelentéssel ellentétben mégsem szabadultak még ki a szudáni Dárfúrban elrabolt segélymunkások - közölte egy névtelenséget kérő magas rangú kartúmi illetékes.

szerző MTI idő 2009. március 14., szombat, 08:32

Segélymunkásokat raboltak el Darfúrban

Elraboltak öt segélymunkást a polgárháború sújtotta nyugat-szudáni Dárfúrban.

szerző MTI idő 2009. március 12., csütörtök, 11:33

Szudán válaszlépése: sorozatos kiutasítás

Tíz külföldi segélyszervezetet utasított ki az országból Omar Haszan Ahmed el-Besír szudáni elnök, aki a fővárosban, Kartúmban hangoztatta, hogy határozottan fellép az ország stabilitását veszélyeztetőkkel szemben.

szerző MTI idő 2009. március 05., csütörtök, 11:42

A Nemzetközi Büntetőbíróság elrendelte a szudáni államfő letartóztatását

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) szerdán elrendelte Omar Haszan Ahmed el-Besír szudáni elnök letartóztatását a Dárfúrban elkövetett háborús és emberiesség elleni bűncselekmények miatt.

szerző MTI idő 2009. március 04., szerda, 15:30

Mégsem tartóztatná le a szudáni elnököt az ENSZ-bíróság

Cáfolta a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) a The New York Times azon értesülését, hogy letartóztatási parancsot adtak ki Omar el-Besir szudáni elnök ellen.

szerző MTI idő 2009. február 12., csütörtök, 11:34

Tűzszünetet jelentett be a szudáni elnök Dárfúrra

Azonnali és feltétel nélküli tűzszünetet jelentett be szerdán Kartúmban a szudáni elnök az ország nyugati részén lévő Dárfúr térségére vonatkozóan.

szerző MTI idő 2008. november 12., szerda, 16:11

Politikai válság Szudánban

Politikai válságot okozott a szudáni kormányon belül a Nemzetközi Büntetőbírósággal (ICC) való együttműködés kérdése, és az afrikai országban még nagyobb felfordulást okozhat, ha az ICC népirtás és háborús bűnök elkövetése címén valóban vádat emel és elfogató parancsot ad ki Omar Haszan Ahmed el-Besir szudáni államfő ellen - jelentette ki csütörtökön a szudáni külügyminiszter.

szerző MTI idő 2008. szeptember 04., csütörtök, 19:08

Elengedik túszaikat a szudáni gépeltérítők

Minden túszt szabadon engedtek a géprablók, akik kedden kerítették hatalmukba a Sun Air szudáni légitársaság egyik járatát - közölte egy líbiai tisztségviselő.

szerző MTI idő 2008. augusztus 27., szerda, 10:55

Megszegett ígéret: újra bombázták Darfúrt

Omar Haszan el-Besir szudáni elnök ígérete ellenére a kormányhadsereg gépei a héten bombázták Dárfúrt - közölték pénteken ENSZ-illetékesek.

szerző MTI idő 2008. július 26., szombat, 11:12

„Ha lefogják, az egész hely nagy temetővé válhat”

A szudáni elnök ellen a dárfúri vérengzések miatt a Nemzetközi Büntetőbíróságon kezdeményezett eljárás felfüggesztését kérte hétfőn az Afrikai Unió (AU) az ENSZ Biztonsági Tanácsától – közölte a nigériai külügyminiszter.

szerző MTI idő 2008. július 21., hétfő, 19:51

Magyar és külföldi segélymunkásokat kellett kimenekíteni Dárfúrból

A szudáni fővárosba való menekítéséről számolt be szerda este egy Dárfúrban dolgozó segélyszervezet magyar alkalmazottja. Mint mondta, külföldi kollégáival együtt két nappal ezelőtt utazott el az ENSZ egyik repülőgépén a csádi határ közelében lévő al-Dzsunajna városból Kartúmba.

szerző MTI idő 2008. július 16., szerda, 21:05

Szudán: már a fővárost fenyegeti egy dárfúri felkelő csoport

A szudáni hadsereg nagy erőkkel vonult ki Kartúm utcáira, miután egy dárfúri felkelő csoport több száz harcosa szombaton betört a főváros melletti Omdurman nevű elővárosba, és összecsapott a biztonsági erőkkel.

szerző MTI idő 2008. május 10., szombat, 19:53

Megöltek egy amerikai diplomatát Kartúmban

A szudáni fővárosban ismeretlen fegyveresek kedden megtámadtak egy amerikai diplomatát; szudáni sofőrjével a helyszínen végeztek, ő pedig később halt bele a sérüléseibe - jelentette be az amerikai nagykövetség.

szerző MTI idő 2008. január 01., kedd, 15:35

HVG Hetilap ENSZ-erők Szudánba

JÚNIUS 17.

idő 2007. december 19., szerda, 00:00

Lázadók támadtak meg egy olajmezőt Szudánban

Egy dárfúri felkelőcsoport támadást intézett egy olajmező ellen a szudáni tartománnyal szomszédos térségben, és megfutamított mintegy ezer katonát.

szerző MTI idő 2007. december 11., kedd, 12:23

Kegyelmet kapott a Szudánban elítélt brit tanítónő

Kegyelemben részesítette hétfőn Omar Haszan Ahmed el-Besir szudáni államfő az iszlám megsértése miatt 15 napi elzárásra ítélt brit tanítónőt - közölte egy elnöki szóvivő.

szerző MTI idő 2007. december 03., hétfő, 10:50

Dárfúr: reménytelen küldetés?

A beígért húszezres ENSZ-békefenntartó alakulat helyett mindössze egy hat és fél ezres kontingens kezdi meg működését jövő januárban az erőszak sújtotta nyugat-szudáni Dárfúr tartományban - közölte szombaton az ENSZ-erők parancsnoka.

szerző MTI idő 2007. december 02., vasárnap, 08:45

Szudáni tüntetők a brit tanítónő kivégzését követelik

Késsel, illetve bottal felfegyverkezett több száz tüntető követelte pénteken Szudán fővárosában az iszlám megsértéséért 15 napi börtönbüntetésre ítélt brit tanítónő kivégzését, bírálva azt, hogy az illetékes bíróság az előző nap nem ítélte halálra az 54 éves nőt.

szerző MTI idő 2007. november 30., péntek, 14:53

Szudán: vádemelés a letartóztatott brit tanítónő ellen

Vádat emeltek a muzulmán vallás megsértése címén szerdán Szudánban az ellen a brit tanítónő ellen, aki hagyta, hogy a tanítványai az iszlám alapító prófétájáról, Mohamedről nevezzék el játékmackójukat. London tiltakozott az eljárás miatt.

szerző MTI idő 2007. november 28., szerda, 19:18

a rovat további cikkei »
ÁLLÁSOK
tovább a jobline.hu-ra »