szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Az utóbbi időkben történt támadások miatt karatézni tanulnak az észak-bangladesi térségben lévő iskolák lánytanulói - közölték kedden az ázsiai ország hatóságai.

A helyi rendőrparancsnok bejelentése szerint a karate elismert szakemberei és rendőrségi oktatók tanítják a lányokat, hogy megvédhessék magukat.

A parancsnok azt is bejelentette, hogy 24 órás telefonszolgáltatást indítottak az áldozatok segítésére. Azóta, hogy két évvel ezelőtt kormányt alakított az Awami Liga, a kabinet nagyszabású akciót kezdett az iskolás lányok elleni szexuális támadások visszaszorítására, például azzal is, hogy fedett ügynököket helyeztek el az iskolákban.

Idén már 36 nőt, javarészt fiatal lányt gyilkoltak meg szexuális erőszaktevők az országban. Hétfőn egy 15 éves lány öngyilkos lett, miután elrabolta egy férfi, majd megerőszakolta, és egy olyan jelet karcolt a homlokára, amely a hindu szokás szerint a házasság szimbóluma. A múlt kedden egy 50 éves nőt halt meg, miután szándékosan elütötték egy motorral. Állítólag azért történt ez, mert tüntetni mert lánya terrorizálása ellen. Ugyancsak a múlt héten öltek meg egy tanárt, aki a hatóságok szerint egy zaklatási ügybe avatkozott.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!