szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyiptom új vezetői letartóztatási parancsot adtak ki a katonai puccsal megbuktatott elnököt támogató Muzulmán Testvériség 300 tagja ellen. Korábban a televíziójukat is lekapcsolták.

Egyiptom katonai vezetői letartóztatási parancsot adtak ki a megbuktatott Murszi elnököt támogató Muzulmán Testvériség 300 tagja ellen – írta csütörtökre virradó éjjel az Al-Ahram című egyiptomi lap. Az újság beszámolt arról is: a biztonsági erők arra készülnek, hogy feloszlassák a Mohamed Murszit támogató tüntetést a Kairó Egyetem körzetében.

Ezzel egy időben a Reuters hírügynökség azt jelentette, hogy a biztonsági erők a Muzulmán Testvériség politikai szárnyának tekintett Szabadság és Igazság Párt (FJP) több vezetőjét letartóztatták.

Az új egyiptomi vezetés egyik első intézkedéseként beszüntette a megbuktatott elnököt támogató Muzulmán Testvériség televíziójának adását, és a televízió több vezetőjét őrizetbe vették. Az Egypt25 televíziós csatorna az adás beszüntetéséig élőben sugározta Murszi híveinek tüntetését Kairóban és szerte az országban, továbbá a mozgalom politikusainak a katonai beavatkozást elítélő beszédeit.

Az Amnesty International szerda éjjel Londonban kiadott állásfoglalásában megerősítette mindezt. Hangsúlyozta: információik szerint máris több olyan tévéállomást bezártak, amelyek a tisztségéből eltávolított Mohamed Murszi elnököt támogatták, és e tévécsatornák munkatársait őrizetbe vették.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!