Werken bij de FOD Mobiliteit

Samen in beweging

De FOD Mobiliteit en Vervoer doet bewegen. Op de weg, op het water, op het spoor of in de lucht, wij zorgen ervoor dat iedereen zich kan verplaatsen. Onze hoofdopdracht bestaat erin een bijdrage te leveren aan de veiligheid, het milieu en de economie van het vervoer.

In een wereld waarin het noodzakelijk is om zich in alle richtingen te kunnen verplaatsen, kiezen wij voor functies die ook u de mogelijkheid geven om elke richting uit te gaan en om zo samen te werken aan de verbetering van het dagelijkse leven van de burgers. Want dit is wat ons dichter bij elkaar brengt.

Hou België dus in beweging en geef ook uzelf de kans vooruit te gaan!

Bezoek ook onze website (www.werkenbijmobiliteitenvervoer.beExterne link) waar u meer informatie en getuigenissen van onze medewerkers vindt.

Jobaanbiedingen

Wij zijn regelmatig op zoek naar uiteenlopende profielen om de transportmodi verder te ontwikkelen en de kwaliteit ervan te verbeteren:

 • juristen;
 • burgerlijke en industriële ingenieurs;
 • technische profielen (elektromechaniek, elektronica, elektriciteit, bouw, aeronautica,…);
 • veiligheidscontroleurs van de verschillende vervoersmiddelen (masters en bachelors);
 • dossierbeheerders (diploma secundair onderwijs).

Ontdek deze jobs in beelden: zie de filmpjes onderaan. De meeste van onze jobs situeren zich te Brussel, dichtbij het treinstation van Brussel-Noord en het metrostation Rogier. Wij hebben eveneens vestigingen te Haren, Luik, Antwerpen, Oostende en Zeebrugge en we hebben bijkantoren te Alken, Harelbeke, Kontich, …

Voor deze jobs kunt u zowel als statutair beambte of als contractueel beambte worden aangeworven.

 

Nieuwe vacatures

Interesse? Maak jouw cv aan en vul hem zo volledig mogelijk in. Dien je kandidatuur (getekend CV en motivatiebrief) in tot uiterlijk 22 maart 2013 t.a.v. Mevrouw Evelyn Cnockaert.

Hoe kan ik me kandidaat stellen?

Zin om voor onze FOD te werken? Surf dan naar de website van Selor en voer de volgende stappen uit:

 • Registreer u op de website van Selor ("Mijn Selor") en maak uw online cv aan!
 • Is er een vacante functie die u interesseert? Voldoet u aan de deelnamevoorwaarden? Klik dan op "solliciteren" en u zit op het juiste spoor voor deze job.
 • Als u eenmaal bent ingeschreven en aan de deelnamevoorwaarden voldoet, moet u verschillende selectieproeven afleggen om uw vaardigheden te beoordelen.
 • Schrijf u in voor de mailberichten van Selor (onder "mijn parameters") Zo ontvangt u alle jobaanbiedingen (statutaire en contractuele naargelang van uw voorkeur) die op de website verschijnen in uw mailbox. Makkelijk toch!

Al onze rekruteringen verlopen via Selor, het selectiebureau van de federale overheid. Ook via onze eigen website maken we vacante functies bekend, aarzel dus niet om hier regelmatig een kijkje te komen nemen.

Verloning en voordelen

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde en dynamische medewerkers met uiteenlopende profielen die zich willen ontplooien in een aangename werkomgeving waar diversiteit en integriteit een vast onderdeel vormen temidden van nog andere waarden. Hieronder leest u wat onze medewerkers zoal waarderen in hun job:

"De dossiers die we behandelen, zijn erg gevarieerd.Externe link" - Thierry, technisch deskundige

"Ik leer steeds weer iets nieuws.Externe link" - Els, ingenieur

"Er is werkzekerheid en een goed evenwicht tussen het beroeps- en privéleven.Externe link" - Myriam, juriste

"Ik kan een project in zijn geheel volgen (en) ik word met steeds verschillende projecten geconfronteerd.Externe link" - Olivier, ingenieur

"Het luchtrecht behandelt verschillende materies. Het beslaat zowel het publieke als het private recht.Externe link" - Wim, jurist

Een volledig overzicht van de verlonings- en arbeidsvoorwaarden van de FOD vindt u op de site van Fedweb.

Een korte samenvatting hiervan:

 • U kunt gebruik maken van modern informaticamateriaal.
 • U mag opleidingen volgen.
 • Uw vast loon kan worden aangevuld met toeslagen en premies.
 • U geniet gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
 • U kunt een voordelige hospitalisatieverzekering voor u en uw gezin aangaan.
 • Naargelang van uw dienst en uw job, geniet u de mogelijkheid om aan telewerk te doen. Zo kan u het evenwicht tussen uw beroeps- en privéleven versterken.
 • Zodra u aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u bovendien elk jaar van de FOD een bepaald aantal treintickets voor privégebruik. Deze zijn ook inruilbaar voor tickets voor de Thalys en de Eurostar.