Gdje sam? BALKANMEDIA >> SHOP >> MAGAZIN >> POP / ROCK >> Intervjui >> Kornelije Kovac - Nisam u svadji sa Colom
Kornelije Kovac

Nisam u svadji sa Colom

Davno sam imao mali konflikt sa Oliverom Mandicem, iako smo se pre toga sjajno druzili. Dve godine nismo govorili, a kad sam se vratio iz Engleske izvinio mi se na neki nacin i rekao mi da sam bio njegov idol.

Da li cete opet raditi sa Zdravkom Colicem?

Zdravko na poslednja dva albuma nije saradjivao sa mnom. Mnogi su me pitali sta mislim o njegovim novim pesmama i zasto smo prekinuli saradnju, ali to necu javno da komentarisem . . .

Napravili ste Zdravku najvece hitove?

To je stvar ukusa. Mozda se mladjim ljudima vise svidjaju njegove nove pesme. Zdravko je malo vise otisao u etno, a ja se ne bavim etno motivima jer mi to nije u krvi. To sto neko vreme ne radimo zajedno ne znaci da smo u svadji i da se ne postujemo. Dokaz za to je i sto sam bio njegov gost na Marakani. Tvrdim da je Zdravko jedina nasa pevacka zvezda. Sad kad bi prestao da peva, pitanje je koliko godina bi moralo da prodje da bi ga neko nasledio.

Neki su vas proglasavali muzickim plagijatorom?

Ne. Sve to mogu strucno da demantujem, ali posto strucnost i profesionalizam nikom u ovoj zemlji nisu vazni shvatio sam da je glupo da o tome uopste govorim. Cist sam i zasto bih se onda za bilo sta pravdao.

Kazu da pojavljivanje na festivalu uslovljavate nagradama?

To su smesne stvari! Zaista ne znam kako bih ja to sebi mogao da namestim nagradu. Kad neko ima tako dugu karijeru kao ja, normalno je da se razne price ispredaju, jer znam da nisu istinite. Inace, price o namestaljkama su produkt danasnjeg vremena. Secam se da na festivalima "Opatija" ili "Slager sezone" niko o tome nije pricao!

Kako komentarisete prasinu koja se ovde digla zbog toga sto je otkriveno da je grupa "Magazin" svojevremeno pevala ustaske pesme?

Dok je rat trajao i nasi i njihovi muzicari priklanjali su se jakim nacionalistickim strujama i sa ove vremenske distance tesko je procenjivati ko je u tome preterivao a ko nije. To uostalom i nije bitno, koliko cinjenica da mi nicice padamo pred hrvatskim pevacima dok nasi tamo nemaju pristup!? One koji su se bas isticali u neprijateljskim stavovima prema drugom narodu treba malo skloniti u stranu da dodju pameti.

Balkanmedia,9/10/01 10


CD-ovi u ponudi:
Kornelije Kovac-Dvojni identitet
Dvojni identitet
Komuna

Iz ponude:
2002 Album 2002 Super hitovi 7

Go shopping!