Gdje sam? BALKANMEDIA >> SHOP >> MAGAZIN >> POP / ROCK >> Intervjui >> Igor Tasovac - Kanađanin se vratio kući
Igor Tasovac

Kanađanin se vratio kući

Novo ime u nizu pevača izdavačke kuće “City Records” je Igor Tasovac. Pre 20-ak dana, tačnije 12. februara, Igor je u klubu “Stupica” promovisao debi album “Stanuješ u mojim venama”, na kome se nalazi 10 pesama. Zanimljivo je da je sve pesme radio Milan Đurđević, frontmen “Nevernih beba”. Igor je uradio i prvi spot za sedmu pesmu “Dani bez tebe”, a na njegovoj promociji viđeni su članovi “Nevernih beba”, Niggor, Marina Tucaković, a mi smo iskoristili priliku da popričamo s Igorom.. Prvo pitanje bilo je ko je, u stvari, Igor Tasovac.

Igor Tasovac: Uh... Teško mi je da pričam o sebi. Igor Tasovac je muzičar sa ovih naših prostora koji već devet godina živi u Kanadi. Svirao sam na prostorima severne Amerike, u Vankuveru, Montrealu, Torontu... Pre odlaska u Kanadu, živeo sam u Herceg Novom.

Kako si odlučio da snimiš album?

Igor Tasovac: Ja se profesionalno bavim muzikom već deset godina. U Kanadi imam bend, koji se zove “Švejz bend” i koji odlično prolazi. Ime je malo čudno, ali smo ga dali da bi se lakše pamtilo. Nismo objavljivali album, jer su nam svirke išle. Punili smo diskoteke po mnogim gradovima, a zabavljali smo publiku i na prekookeanskim brodovima. Znali smo po dva, tri meseca da ostanemo na brodu. Pošto sam počeo da radim i solo, rešio sam da debi album objavim u zemlji odakle su mi koreni.

Pesme su ti u nekom mekom pop fazonu. Kako bi definisao svoju muziku?

Igor Tasovac: Mislim da je to prvenstveno kvalitetan pop zvuk. Pop muzika trenutno hvata zalet na ovim prostorima, pa je normalno da su i moje pesme u tom žanru. Mislim da imam kvalitetan album i nadam se da će moje pesme naći put do publike.

Kako je došlo do saradanje s Milanom iz “Nevernih beba”?

Igor Tasovac: Milan je čovek koga poznajem poslednjih godinu i po dana. Pratio sam šta on radi i mislim da je jedan od talentovanijih muzičara. Upoznali smo se slučajno u nekom hotelu. Dogovorili smo se da sarađujemo, jer je on čovek koji sa svojom ekipom može da uradi kvalitetan album. On je radio sve pesme i producirao čitav album. Njegov kvalitet je jedina preporuka za saradnju, a onda i najjača izdavačka kuća.

Da li si upoznao neke kolege sa ovdašnje estradne scene?

Igor Tasovac: Momci iz “Amadeus benda” su išli zajedno sa mnom u razred, u srednju muzičku školu. Oni su trenutno jako popularni ovde i drago mi je zbog toga. S bubnjarem Bojanom sam baš dobar drug, jer smo sedeli u klupi tri, četiri godine. Oni su Leskovčani, a ja sam deo života živeo i u Leskovcu, pa se tako znam s njima. Život me je često seljakao po belom svetu. Dobro poznajem i Milića Vukašinovića, a ostale više-manje sa nekih zajedničkih nastupa.

Da li planiraš neki duet s grupom “Amadeus” i njihovim pevačem Džajom?

Igor Tasovac: Moguće je, videćemo! Ta saradnja nije isključena, jer smo dobri prijatelji.

Gde ćeš ubuduće živeti sad kada si objavio album?

Igor Tasovac: Sada sam u Beogradu, jer moram da budem ovde kako bih “gurao” novi album. Tu su mi i roditelji, brat, pa mi neće biti teško. Naprotiv, biće mi zadovoljstvo da živim malo u Srbiji, posle devet “kanadskih” godina. Možda ću morati da putujem i u Kanadu, ali mi je plan da jednog dana za stalno živim u Beogradu, a da u Kanadu putujem isključivo turistički.

Na promociji si rekao da će prisutnima jednog dana biti drago što su te znali. Da ta izjava nije malo ambiciozna?

Igor Tasovac: Naravno da jeste! Naučio sam da moram da budem jako ambiciozan ako nešto želim da uradim u životu. Pre nego što sam bilo šta započeo u životu, uvek sam imao zacrtan cilj. Od tog pravila ne odustajem ni sada. Moji nastupi sa grupom bili su posećeniji od kolega koji su dolazili sa ovih prostora, tako da verujem da ću i kod nas nešto napraviti.

Tekst i foto: S. S. Todorović,03.03.2004

Iz ponude:
Super hitovi Vol. 14 Ruza vetrova Beograda Ledja o ledja

Go shopping!