Gdje sam? BALKANMEDIA >> SHOP >> MAGAZIN >> FOLK >> Intervjui >> Dragana Mirkovic - Povratak u velikom stilu
Dragana Mirkovic

Povratak u velikom stilu

Dragana Mirković ponovo je u igri. Posle četvorogodišnje pauze objavila je album “Trag u vremenu” na kome se nalazi čak 14 pesama. Juče je stigla u Beograd, gde je u “Hayatu” promovisala novi album, a ujedno i proslavila 20 godina egzistiranja na domaćoj muzičkoj sceni.
Promocija je bila zakazana za 15 časova, ali je početak prilično kasnio. Međutim, zvanicama nije bilo dosadno, jer su vreme ubijali šampanjcem koji se točio u ogromnim količinama.

Od kolega podršku Gagi pružili su Maja Marijana, Jelena Karleuša, Leontina koja je pevala prateće vokale, Ksenija Mijatović, Minimaks, Branka Sovrlić, Jana, Ksenija Pajčin koja je na promociju došla sa mamom i usput izreklamirala svoj novi disk. Uz bogatu trpezu gosti su slušali storiju o “Lučetu iz Kasidola”, videli novi spot, a onda je u salu ušla Dragana, sva u belom sa velikom osmehom na licu. Dok je dobijala nagrade od izdavačkih kuća s kojima je sarađivala dve decenije, pustila je i po koju suzu, a potom je sela do svog supruga Tonija.

Njen novi, 18. po redu, album (u 20-godišnjoj karijeri) objavila je inače “Komuna”, a sa Draganom počinjemo razgovor pitanjem da li je zadovoljna promocijom.

Dragana Mirković: Moram da budem prezadovoljna! Gotovi svi su došli, pokazali da me poštuju, a ja sam za ove četiri godine maštala da se na ovakav način vratim muzici. Muziku nisam nikada ni ostavljala, ona je bila tu, ali me je Bog darivao sa dva anđela i srećna sam što sam osnovala porodicu, jer se tek sada osećam kao kompletna žena.

Kako zvuče nove pesme?

Dragana Mirković: Trudili smo se da ih udenemo u neko novo, moderno ruho, a opet, vodili smo računa da se ne izgubi ono izvorno u pesmama. Ja imam tu sreću da me sluša dosta generacija, tako da tu ima pesama za mlađe snage, ali i pesama za stariju publiku. Onakvih pesama zbog kojih su me ljudi zavoleli i počeli da slušaju.

Koliko se radilo na novom albumu?

Dragana Mirković: Više od godinu dana! Vodili smo računa o svemu, a ja sam imala problem što živim u Beču pa nisam bila u stalnom kontaktu sa autorima i ljudima koji su radili pesme. Imala sam neke dileme oko izbora pesama, ali sam se brzo odlučila i verujem da sam i sa ovim albumom ostala dosledna pravoj narodnoj muzici.

Kada si postala majka pričala si da ti neće mnogo nedostajati posao...

Dragana Mirković: Pa jesam, ali priznajem da sam se uželela nastupa i da sam se jako lepo osećala u studiju dok sam snimala pesme. Osetila sam se kao riba u vodi, na svom terenu. Brzo smo snimali pesme, pevala sam ih u dahu i ne krijem da se jako radujem što ću ponovo pevati pred ljudima koji vole ono što radim.

Rođenjem sina Marka i ćerke Manuele rekla si da si ostvarila sve svoje snove. Da li ja baš tako?

Dragana Mirković: Jeste tako, vezano za porodicu i život uopšte! Ja nisam želela da po svaku cenu pevam i da snimam albume u periodu kada sam rodila decu. To mi nije bilo potrebno. Sada sa uživanjem mogu da gledam kako mi deca rastu, a malo vremena da posvetim i staroj ljubavi.

Neko će reći da ti je lako, kad je tvoj suprug Toni “pun ko brod”?

Dragana Mirković: Toni jeste finansijski dobrostojeći i može da deci i meni priušti mnogo toga. Za mene je olakšavajuća okolnost što ne moram da pevam da bih zarađivala pare i živela od toga. Mogu da pevam za svoju dušu! Nekada sam jela pevački hleb, i ma koliko to ljudima izgledalo lepo, to nije nimalo lak život.

Mnoge kolege su komentarisale da izgledaš kao devojčica, iako si majka dvoje dece?

Dragana Mirković: Hvala im na tome! U Beču imam dovoljno vremena da se posvetim deci, ali i svom telu. Ja nisam od onih koji vole da šokiraju publiku nekim imidžom i stvarno mi je veliki kompliment kada mi kažu da se nisam promenila. Trudim se da vodim zdrav život, da to prenesem na decu i nisam od onih žena koje stalno traže neke promene. Umem da budem zadovoljna onim što imam i kako izgledam.

Na Danima estrade u Vršcu najavljena si kao specijalni gost?

Dragana Mirković: To će biti moj prvi nastup u našoj zemlji posle pauze. Imam malu tremu, ali nisam zaboravila da pevam i ne plašim se da neću moći da se nađem s publikom na istoj talasnoj dužini.

Tekst i foto: S. S. Todorović,03.03.2004

Iz arhiva:
CD-ovi u ponudi:
Dragana Mirkovic-Trag u vremenu
Trag u vremenu
Komuna

Dragana Mirkovic-Zauvek (Remixed)
Zauvek (Remixed)
Juzni Vetar

Dragana Mirkovic-Balade
Balade
HI-FI Centar

Dragana Mirkovic-Hitovi 2
Hitovi 2
HI-FI Centar

Dragana Mirkovic-Hitovi 1
Hitovi 1
HI-FI Centar

Biografija
Iz Kasidola do svetske slave
U seoskom domacinstvu u selu Kasidol nadomak Po?arevca, mladjano crnokoso devojce Dragana Mirkovic ?ivelo je u domacinstvu koje je brojilo sedam clanova: baka, deka, njeni roditelji i njena starija sestra. Sve je delovalo idilicno, mirno do 1984. godine kada kompozitor dolazi u njihovu kucu i 15-godisnju devojcicu odvodi u beogradski studio da snimi prvu singl-plocu. "Diskos" iz Aleksandrovca izdaje njen hit "Imam decka nemirnog" koji se prodaje u cak 160.000 primeraka. dalje
Reportaze:
Na kratkom odmoru u Jugoslaviji
Presrećna zbog drugog deteta
Iz aktuelnosti:
Luče iz Kasidola sutra u Hayatu
Album posle četiri godine pauze
Povratak posle duge pauze
Prvi rođendan kćerkice Manuele
Po drugi put majka!
Dragana u Sarajevu?
I dalje odmara...
Povratak
Novi spot
Performans
Prijateljske posete
Odomacenost
Poklon u cast rodjenja
Mirovanje
Najvazniji dogadjaj
Wallpapers 800 X 600:

draganam800.jpg

mirkovic800.jpg
Wallpapers 1024 X 768:
draganam1024.jpg
mirkovic1024.jpg
Iz ponude:
i gosti - live u Zetri Zemljotres Album 2004

Go shopping!