Gdje sam? BALKANMEDIA >> SHOP >> MAGAZIN >> POP / ROCK >> Intervjui >> Tose Proeski - Pobedio samog sebe
Tose Proeski

Pobedio samog sebe

Boje Makedonije na predstojećem Eurosongu braniće Toše Proeski za koga kažu da je najbolji makedonski pevač. Tačnije, Toše će, baš kao i Željko Joksimović, ići u kvalifikacije i pokušati da (između takmičara iz 23 zemlje) izbori za Makedoniju učešće na Eurosongu. Na nedavno održanoj Beoviziji, Toše se pojavio kao prošlogodišnji pobednik s pesmom “Čija si” koja već godinu dana puni domaće top liste. U Makedoniji su najbolji tekstopisci i kompozitori napravili za njega osam pesama, koje je otpevao iste večeri, a najbolja pesma, prema oceni žirija i publike, bila je “Anđeo si ti” kojom će Toše predstavljati svoju zemlju. Iako je, kako su mediji preneli, te večeri “pobedio samog sebe”, pitamo ga da li je baš ta pesma bila po njegovom ukusu.

Toše Proeski: Pa jeste, mada su i ostale pesme dobre. Sve te pesme će se naći na mom novom albumu. Mislim da su se svi složili da je ta pesma najbolja za Evroviziju. I žiri, i publika, i ja sam! Drago mi je što smo jednoglasno odabrali tu pesmu.

Kada će se pojaviti novi album na srpskom?

Toše Proeski: Vrlo brzo! Sem ovih osam pesama dodaću još nekoliko, pa se nadam da ću na novom albumu imati ukupno 14 pesama. Putujem u Minhen i tamo ću u jednom studiju otpevati sve nove pesme. Nadam se da će za 20-ak dana izaći novi album. Izdavač će ponovo biti BK Sound, jer smo imali dobru i kvalitetnu saradnju.

Na Pesmi Beovizije jedan od protivnika će ti biti Željko Joksimović?

Toše Proeski: Ja sam pre takmičenja u Beogradu govorio da ima puno dobrih pevača, pa ne bih voleo nikoga za protivnika. A dobio sam najboljeg, Željka koji je sa Leontinom komponovao za mene pesmu “Čija si”. Siguran sam da ću sa njima i ubuduće sarađivati. Mislim da ćemo se lepo provesti u Turskoj i ako bude sreće, na završnoj večeri će se naći i Srbija i Crna Gora i Makedonija.

Svojevremeno si najavio da ćeš pevati u filmu “Lovac duše” u kome igra Jean Claude Van Damme. Šta je bilo sa tim?

Toše Proeski: Ima nekih komplikacija, jer su producenti filma Koreanci. Sve je malo prolongirano, jer je snimanje trebalo da počne baš u vreme epidemije sarsa. Zato je sve odloženo, ali ugovori su potpisani i siguran sam da će to biti realizovano.

Ono što žensku populaciju zanima jeste da li imaš devojku?

Toše Proeski: Imao sam vezu od dva meseca koja se nedavno završila. Imam previše obaveza, puno radim i nemam previše vremena za privatan život. Retko sam kod kuće i retko imam priliku da sa drugovima izađem u neki kafić gde ću upoznati neku zgodnu devojku. To je teret koji sve poznate ličnosti nose.

Koliko brineš o svom izgledu. Imaš li stiliste kao sve zvezde na Zapadu?

Toše Proeski: Ponekad mi pomognu neki ljudi, ali ih ne bih nazvao stilistima. Vodim računa o svom odevanju, ali nisam ni blizu tih zvezda sa Zapada koje brinu o svakom mogućem detalju. Ne želim da budem ekstravagantan, već normalno obučen kako bi svaki običan mlad čovek mogao da se poistoveti sa mnom i da nosi slične pantalone ili košulju koju ja nosim. Ne patim od toga da moram da nosim neke marke i firmirane stvari. Na kraju krajeva, mislim da dobar pevač ne treba da skreće pažnju garderobom sa onog primarnog, a to je pevanje!

Pričalo se da nisi u dobrim odnosima sa makedonskim pevačem Martinom Vučićem?

Toše Proeski: To su gluposti! Nas dvojica smo dobri drugari. Martin dobro peva i siguran sam da će napraviti dobru muzičku karijeru. Možda ne odmah, ali vreme radi za njega.

Tvoje pesme se vrte u Srbiji i mnogi čekaju na tvoj beogradski koncert?

Toše Proeski: I ja mislim da je vreme da uradim nešto tako. Sigurno ću ove godine pevati u Beogradu, a nadam se i u još nekim gradovima Srbije i Crne Gore. Mnogi ljudi koji su oko mene mi govore da je vreme za koncerte i ja ću ih verovatno poslušati.

S. S. Todorović,04.03.2004

Iz arhiva:
CD-ovi u ponudi:
Tose Proeski-Ako me pogledas u oci
Ako me pogledas u oci
BK Telekom

Reportaze:
Promocija iz drugog puta
Iz aktuelnosti:
Najbolji
Koncert u Centru "Sava"
"Udar" na beogradski Centar "Sava"
Promocija
Osvojio tinejdzerska srca
Iz ponude:
1.000.000 $ Zbog tebe 2 CDa

Go shopping!