Gdje sam? BALKANMEDIA >> SHOP >> MAGAZIN >> POP / ROCK >> Intervjui >> Leontina - Uvek prisutna
Leontina

Uvek prisutna

Iako dugo nije objavila album, Leontina je uvek u centru pažnje. Da li je za to zaslužan dobar lični marketing ili nešto drugo ne znamo, ali smo svedoci da njeni tekstovi pisani za druge pevače imaju prođu kod publike. Leontina je autor teksta za pesmu “Lane moje” koja je Željka Joksimovića plasirala za kvalifikacije za Eurosong i oko koje se u domaćoj javnosti podigla velika prašina, ali ne zbog teksta već zbog muzike. Sevnule su i tužbe, a kako je Leontina pisala samo tekst, pitali smo je zašto u toj “evrovizijskoj” pesmi ima u stvari tako malo teksta.

Leontina:Pesma je meni muzički bila neobična, toliko jednostavna, a toliko snažna. Kad sam radila tekst nisam mogla lako da dođem do rešenja. Napravila sam strofu i ni makac dalje. Pored svih instrumenata u toj pesmi nije bilo puno prostora za pevanje. Nisam imala puno prostora da filozofiram, a opet sam morala da kažem dosta toga. Misao za “modre usne” mi se najviše motala po glavi.

Da li je Željko učestvovao u stvaranju teksta?

Leontina:Naravno da sam ga konsultovala, a on je rekao da u tekstu treba da se čuje nešto pastoralno, nešto domaće, arhaično i snažno. Rekao mi je da tekst mora da bude miran i da teče kao reka i zato nisam mogla da se nešto razmašem sa slikama koje sam imala u glavi. Onda mi je sinula ideja za kovanicu “Lane moje”, pozvala ga i njemu se to dopalo. Sećam se da sam bila u kolima na Zelenom vencu kada mi je “lane” palo na pamet.

Mnogo radiš za druge, kada će tvoj album?

Leontina:Ne znam! Malo sam se aktivirala što se pesama tiče. I svoje saradnike sam pokrenula da se angažuju oko mog novog albuma. Radiću na njemu intezivno, a teško mogu da kažem kada će sve biti gotovo.

Pesmu “Zamisli” koju si pevala na Beoviziji i Eurosongu trebalo je da peva Željko Joksimović?

Leontina:Pa, bila je i ta opcija u igri! Kada je Željko dobio poziv za Eurosong, počeo je da radi muziku za pesmu “Zamisli”. To je zvučalo portugalsko-mediteranski, ali mu refren nije išao. On je odustao od te pesme i krenuo sve iz početka sa drugom melodijom, laganom, a ne brzom. Tako je pesma ostala sa strane, a ja imam nove pesme koje ne mogu da spakujem u tri minuta, pa sam rešila da uzmem tu pesmu. Bila je opcija i da pevamo duet, ali smo od toga odustali.

Hoće li ipak u budućnosti biti dueta Leontine i Željka?

Leontina:Ako dobra pesma ispliva sigurno ćemo to uraditi. Razmišljali smo o tome, kao što sam rekla, pa je moguće da to i uradimo kad prođe ova frka oko Eurosonga.

Za tebe kažu da si “drčna”, svojeglava, da odbijaš tezge... Od čega živiš ako puštaš da ti “laka lova” odlazi iz ruku?

Leontina:Nije to baš laka lova! Nije da ja odbijam tezge, ali me zaista mrzi da idem na te tezge i da se vucaram po nekim selima. Na koncerte obožavam da idem, a malo je ljudi koji pristaju na moje uslove, a to je da sa sobom povedem čitav bend. Moj bend je iz Valjeva i nema puno onih koji bi pokrili sve naše troškove i imali pravi koncert. Gazde se odlučuju za matrice, a mene to ne zanima. S druge strane, nemam muziku koja bi punila hale, a manja mesta, gde je kamerna atmosfera su dobrodošla.

Iako praviš pauze od nekoliko godina između albuma, ti si nekako uvek prisutna u medijima. Kako?

Leontina:To je neverovatno, s obzirom na to da mi ploče izlaze na tri godine. Ja sam još 2001. objavila album, a u medijima sam non-stop. Ne svojom voljom, to tvrdim. Novinare najradije pristojno udaljim od sebe i kažem da nemam šta da pričam, jer nemam album. Vreme provodim radeći pesme i tu nalazim veliku satisfakciju. Osećam se lepo i imam vremena za mnoge stvari u životu, što mi je jako bitno.

Da li razmišljaš o braku?

Leontina:Pa lagala bih kad bih rekla da ne razmišljam. Imam 33 godine, a nama ženama biološki sat brže otkucava... Negde u podsvesti mi to pitanje stoji i čeka odgovor.

S. S. Todorović,15.03.2004

Iz arhiva:
CD-ovi u ponudi:
Leontina-Za decu ...
Za decu ...
PGP-RTS

Iz aktuelnosti:
Nazire se kraj mukama
Filuje malo odmor, malo posao
Promocija novog albuma
Nova Leontina
Uskoro novi album
Na festivalu i autor i interpretator
Stavovi
Saradnja
Iz ponude:
1.000.000 $ Zbog tebe 2 CDa

Go shopping!