Gdje sam? BALKANMEDIA >> SHOP >> MAGAZIN >> POP / ROCK >> Intervjui >> Luna - Maji pripada centralno mesto
Luna

Maji pripada centralno mesto

Ovih dana grupa “Luna” objavila je svoj peti studijski album “Milion dolara” na kome se nalazi 11 novih pesama, među kojima i pesma “222” sa ovogodišnje Beovizije. Maja i Čeda su već snimili prvi spot za pesmu “Mazo” koja se izdvojila kao prvi singl sa novog albuma. Pošto Maja Marković važi za jednu od boljih domaćih pevačica, Čeda je svesno, na ovom albumu, sebe još povukao unazad, a Maji prepustio lidersku poziciju. O svemu tome ona kaže:

Maja – Luna: Jeste tako! Po prvi put sam mnogo više pažnje posvetila produkciji vokala. Pre mi se dešavalo da snimimo sve i onda ja kažem sebi da sam tu mogla tako da pevam, onde onako i slično. Ovog puta sam imala vremena da bezbroj puta vraćam film i da sve što sam zamislila sprovedem u delo.

Da li ti neki i dalje govore da treba da pevaš solo, a ne u grupi “Luna”?

Maja – Luna: Ima ih dosta! Neki kažu direktno, a neki kažu “Ti bi trebalo da pevaš nešto ozbiljnije”! Kao da je ovo što pevam neozbiljno i kao da su meni potrebne neke posebne pesme. Ja se samo nasmejem na te priče, jer sam sigurna da je ovo što radim ono pravo. Grupa “Luna” funkcioniše uspešno već šest godina i znamo da smo na pravom putu.

Utisak je da tabloidne priče bolje podnosiš od Čede i da si staloženija?

Maja – Luna: Tako izgleda spolja, a ja sam više za stav da treba ignorisati ljude koji pišu nebuloze i da im ne treba davati na značaju. Onaj trenutak kad planeš i pukneš ne treba da se desi pred ljudima, već u tvojoj intimnoj sredini. Kada si nervozan i slab, ne smeš to da pokažeš, jer će malo ko da ti pomogne, štaviše, mnogi će to iskoristiti da te još više ponize. Ja samo stisnem zube i guram dalje, iako duboko u sebi tugujem.

Sa novim albumom pojavile su se i tvoje slobodnije fotke. Konačno te publika vidi i u minićima?

Maja – Luna: I dok sam bila anonimna devojka nikada nisam nosila suknjice, jer se nisam osećala lepo. Na prste može da se izbroji koliko sam puta bila u šortsu ili suknjici. Kada sam počela da se bavim
muzikom želela sam da me ljudi pre svega poistovete sa mojim glasom, a ne sa “dobrim” nogama i mini suknjama. Poslednjih godinu dana sam eksperimentisala sa kraćim suknjama i dobila podršku od okline da dobro izgledam. Sada, kada sam i ja sama sigurna da mi suknjice dobro stoje, mogu da eksperimentišem i da ih oblačim.

Osnivač i frontmen grupe “Luna” Čedomir Rajičić, poznatiji kao Čeda Čvorak, imao je, pre šest godina, sreću da otkrije biserni glas Maje Marković. “Luna” je brzo dospela u vrh domaće muzičke scene i godinama opstaje u “gornjem domu” domaće estrade. O tome da li planira da postane milioner, pošto se album zove “Milion dolara”, Čeda kaže:

Čeda – Luna: Kada sam pravio tu pesmu mislio sam da svaki čovek na svetu želi da ima tu sumu novca. Ona je podjednako primamljiva i na istoku i na zapadu, za svakog čoveka na planeti. U ovom trenutku taj naslov zvuči optimistički. Koliko god mi nemamo šanse da napravimo tu lovu, lepo je sanjariti o miliončetu!

Bili ste na Beoviziji, pa me zanima kako ti zvuči pesma “Lane moje” kojom će nas Joksimović predstavljati u Evropi?

Čeda – Luna: Prvo, pesma nije plagijat! Atmosfera i neki gruv postoje, ali toga ima u mnogim pesmama. Ja mu želim svu sreću, jer on nije više samo Željko Joksimović, već predstavnik naše zemlje na jednom internacionalnom takmičenju. Bilo je još dosta dobrih pevača i pesama i ne bi bilo nezasluženo i da je neko drugi pobedio. Ali, između tih četiri, pet mojih favoriota svakako je bio i Željko Joksimović.

Na svakoj fotografiji koja promoviše vaš novi album ti stojiš iza Maje. Sebe si, dakle, pomerio unazad, a Maju unapred?

Čeda – Luna: Tako i treba da bude i to je prirodno! Nemam ambicije da se guram na mesto koje mi ne pripada. Ja sam autor, pokretač, muzičar, a Maji realno treba da pripada ta frontalna pozicija. A sigurno se niko neće buniti što je Čeda pozadi, a Maja napred!(smeh)

Promenio si imidž, ofarbao si se u plavo... Zašto?

Čeda – Luna: Čuo sam da je plavušanima super pa sam hteo da to i proverim. Stvarno se osećam malo gluplje. Sad šta god da uradim niko ne može da mi zameri. Plava kosa mi dođe ko alibi kad nešto tresnem!

S. S. Todorović,25.03.2004

Iz arhiva:
CD-ovi u ponudi:
Luna-1.000.000 $
1.000.000 $
City Records

Luna-I u dobru i u zlu
I u dobru i u zlu
City Records

Biografija
Biografija
dalje
Reportaze:
Živom svirkom osvojili publiku
Hit promocija uz veliku podršku kolega
Novi album za novog izdavača
Iz aktuelnosti:
Prvih pet godina
Neosnovane glasine
Cekajuci "zeleno"
Novi zvuk
Promocija
Nova ploca
Stav
Wallpapers 800 X 600:

luna800.jpg
Wallpapers 1024 X 768:
luna1024.jpg
Iz ponude:
1.000.000 $ Zbog tebe 2 CDa

Go shopping!