Kod nas mozete naruciti iz cijelo g svijeta ! Powered By Live365.com balkanmedia on air  

U prodavnicu - go shopping !

  INTERNET MAGAZIN   /  balkanmedia on airKako slusati radio:

Da bi mogli slusati radio preko interneta potreban vam je besplatni program "SONIQUE" ili "WINAMP". Ukoliko nemate neki od tih programa mozete ih "skinuti" na svoj kompjuter ako kliknete na ime programa (preporucujemo Sonique). Nakon sto ste instalirali program (2x kliknete na fajl i slijedite instrukcije programa), postupak se razlikuje za one koji koriste Internet Explorer i one koji koriste Netscape. Ukoliko nezante koji program koristite, najbolje je da zatrazite pomoc od nekog upucenijeg u to.

Za korisnike Internet Explorera:Klikni ovdje za slusanje radio stanice !
Kliknite na ovu slicicu i za 10-ak sekundi ce vam se otvoriti dijalog polje na kojem imate dvije opcije - aktiviraj fajl na mjestu i snimi na disk. Izaberite prvu opciju i kliknite na OK. Nakon toga ce Internet Explorer startovati program za slusanje i sve sto je potrebno jeste da pritisnete dugme Play na programu koji koristite (Winamp ili Sonique). Za 10-ak sekundi ste prikljuceni u program.

Za korisnike Netscape Navigatora:
Nazalost, nestcape navigator nemoze automatski startovati slusanje nego to morate uraditi rucno: U programu Winamp ili Sonique nadjite opciju "OPEN URL" i tu ukucajte sledecu lokaciju: http://216.32.166.87:8660 nakon toga potvrdite sa OK ili OPEN i za 10-ak sekundi ce krenuti muzika.

 
3X NON STOP RADIO PROGRAM !!!

Klikni ovdje za slusanje radio stanice !24 casa dnevno najnovija narodna i zabavna muzika direktno iz celofana u eter- bez reklame, u visokoj kvaliteti - dostupno cijeloj planeti, a mozda i sire ! Na ovom kanalu slusate samo nova izdanja po dole navedenom rasporedu, a starija izdanja i hitove mozete cuti na dodatnim kanalima (vidi dno stranice)


Programski raspored  
Dan: Emisija Vrsta muzike:
Ponedeljak FOLK ALL THE TIME Narodna muzika bez granica
Utorak BOSNIAN FOLK NIGHT Najnovija narodna muzika iz Bosne
Srijeda CRO/BIH POP/DANCE NIGHT Najnovija pop/dance muzika iz Hrvatske i Bosne
Cetvrtak FOLK INSTANT HIT DAY Muzika sa najbolje prodavanih izdanja
Petak DANCE NIGHT (SVI ZAJEDNO) Zabavna muzika svih pravaca i svih drzava
Subota SERBIAN POP/DANCE NIGHT Najnovija pop/dance muzika iz Beograda
Nedelja SERBIAN FOLK NIGHT Najnovija narodna muzika iz Srbije

KONACNO ! nakon dugog trazenja nacina da pokrenemo radio stanicu koja ce emitovati program preko interneta u svijet, a da to ne bude ograniceno ni na odredjen broj slusalaca niti kratkog vijeka (skoro sve stanice koje do sada su emitovale program su prekinule rad nakon mjesec dana zbog izuzetno visokih troskova, evo svecano od 04.Decembra krenuli smo u akciju. Mnogi su trazili stanicu sa narodnom muzikom (nakon sto je "bell ami" nazalost morao prekinuti internet program) i evo sada je tu ! Ovaj programski raspored je trenutan, gledali smo da svi budu jednako zastupljeni. Posto je ovo i za nas, iako vec godinama radimo sa muzikom, ipak nova teritorija, bilo bi nam drago da nam posaljete svoje vidjenje programa na mail radio@balkanmedia.com.

Specijalni non stop programi
Klikni ovdje za slusanje radio stanice ! RADIO NELA
NON STOP POP/ROCK HITOVI IZ NEKIH STARIH VREMENA !
Radio Nela - je radio stanica koja emituje non-stop pop/rock muziku 70-80-90tih godina sa tezistem na pjesme kojih "vec odavno nije bilo" odnosno onih pjesama koje je jako tesko naci. Stanica koristi privatni arhiv izdanja od kojih vecinu zadnjih 15 godina nije bilo moguce kupiti. Stanica nosi ime po nekadasnjem lokalnom kult bandu "Grupa Nela" koji je ranih 70-tih donosio slavu rock en rolla u podrucja sjeveroistocne Bosne, ciji tadasnji clan, nas veliki prijatelj, odrzava ovu stanicu u pogonu. Zelio je ostati anoniman a komentare i zahtjeve za pjesme koje zelite cuti saljite na radio@grupanela.de. Homepage stanice ce se uskoro pojaviti na domenu http://www.grupanela.de.
Klikni ovdje za slusanje radio stanice ! BALKAN FOLK GOLD
NON STOP HITOVI NARODNE MUZIKE !
Ovdje mozete cuti dan za danom najvece hitove narodne novokomponovane muzike iz svih krajeva bivse Jugoslavije. Stanica emituje neprekidno samo hitove, nova izdanja mozete cuti na glavnom kanalu "balkanmedia on air". Trenutno se moze cuti muzika sa preko 100 izdanja narodnih hitova iz nase ponude a zahtejve za stare pjesme koje zelite cuti a nisu u nasoj ponudi saljite na standardni radio email radio@balkanmedia.com. pa cemo pokusati ih pronaci u nasem arhivu koji jeste jedan od najbogatijih danas postojecih ali nije sveobuhvatan.
(c) 1999 Balkan Media Club