KRAĐA

Četvrti dan FEST-a je obeležio jedan neprijatan događaj, inače prvi takve vrste u istoriji festivala. Iz magacina VANS-a, gde inače stoji na stotine filmskih kopija, uključujući i kopije filmova sa 31. FEST-a, ukradene su kopije dva filma: "Daleko od raja" reditelja Toda Hejnza i "Japon" meksičkog reditelja Karlosa Reigadasa.

Budući da je film "Daleko od raja" bio planiran za prikazivanje u ponedeljak u udarnom terminu (Centar Sava, 21.00), moralo je da dođe do izmene, pa je prikazan američki film »Sati« reditelja Stivena Daldrija. Iz istog razloga, svi koji su kupili kartu za reprizu "Japona" u dvorani KCB-a u 24.00, takođe su bili uskraćeni za gledanje tog filma.

Ceo slučaj je prijavljen policiji, koja se, verovatno, prvi put susreće sa takvom vrstom krivičnog dela. Ukradene kopije su, inače, beskorisne za lopove, jer ne mogu nigde da ih koriste.

Publici koja je kupila karte za ove filmove, a nije želela da gleda zamenu, novac će biti uredno vraćen.

Film "Sati" koji je neplanirano prikazan u Sava centru, 3. marta, (umesto filma "Daleko od raja", čija kopija je ukradena) biće prikazan i u ranije zakazanom terminu u centru Sava, u petak, 7. marta u 23.30.
Gledaocima koji su "Sate" gledali 3. marta, a imaju karte i za 7. mart, novac će biti uredno vraćen.
 
 


Skupština grada Beograda Skupština grada Beograda