Buitenlands treinverkeer

Hieronder vindt u een overzicht van de ondernemingen die reizigersvervoer aanbieden in en naar de buurlanden. De transportondernemingen die goederenvervoer aanbieden, vindt u terug op deze website in de rubriek spoorwegondernemingen. 

NMBS Europe

NMBS Europe is een directie van de NMBS die instaat voor het aanbieden van internationale treinreizen. NMBS Europe vervoert reizigers in Europa, onder andere via haar samenwerking met Thalys, Eurostar, TGV, Fyra en andere partners. Ze verzorgt de commercialisering van haar producten via diverse verkoopkanalen, zoals de loketten in de stations, de internetsite en reisbureaus. Op de website van NMBS Europe vindt u alle informatie over onder meer volgende internationale treinreizen: Thalys, ICE, Eurostar, TGV, IC, EC, Fyra en Treski.

Eurostar

Eurostar is de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk rechtstreeks verbindt met België en Frankrijk via de Kanaaltunnel. Eurostar verzorgt dagelijks verbindingen tussen Brussel en Londen en tussen Parijs en Londen. Bovendien stoppen treinen in het Noord-Franse Rijsel en in Calais Frethun. Daarnaast biedt Eurostar vanuit het Verenigd Koninkrijk aansluitingen aan naar meer dan 100 bestemmingen in België, Frankrijk, Nederland en Duitsland. Brussel-Zuid is de toegangspoort voor Nederland en Duitsland, met aansluitingen naar Amsterdam en Keulen.

Thalys

Thalys International verzorgt het commerciële spoorwegvervoer van passagiers ten behoeve van de NMBS, de SNCF en de Deutsche Bahn.

ICE

ICE verbindt Brussel en Luik 4 keer per dag met Aken, Keulen en Frankfurt. Tussen Keulen en Frankfurt rijdt de trein met een topsnelheid van 300 km per uur. ICE stopt ook op Frankfurt Flughafen.

Nederlandse Spoorwegen (NS)

NS verzorgt voor ruim 1,1 miljoen klanten in Nederland dagelijks de treinreis met 4.800 ritten over een drukbereden spoor.

Société nationale des chemins de fer français (SNCF)

Jaarlijks vervoert de SNCF ongeveer een miljard reizigers en is daarmee de tweede grootste spoorwegonderneming in Europa na Deutsche Bahn.

Deutsche Bahn (DB)

Deutsche Bahn is de publieke spoorwegonderneming in Duitsland. De hogesnelheidstrein ICE verbindt alle Duitse metropolen op een snelle en comfortabele manier. Daarnaast zijn er 200 InterCity-treinen (IC) die via 6 nationale trajecten 80 steden met elkaar verbinden. Van en naar de Duitse buurlanden rijden de EuroCity-treinen (EC). Voor veel kleinere bestemmingen zijn er talrijke regionale treinen (RE, RB, IRE).

Chemins de Fer Luxembourgeois (CFL)

De CFL is de nationale spoorwegmaatschappij van het Groothertogdom Luxemburg.

Rail.co.uk

Deze website geeft u een uitgebreid overzicht van het treinverkeer in Groot-Brittannië.