Ebben az órában

MTI / hvg.hu Világ

Kitiltják a beoltatlanokat a boltokból és a kocsmákból Németországban

Napirenden van az oltás kötelezővé tételének kérdése is, várhatóan februártól vezethetik be. A Bundesliga-meccseken maximum 15 ezer néző lehet, és csak az oltottakat és a Covidból felépülteket engedik be. Angela Merkel szerint Németországban a fertőzések száma stabilizálódott, ám túl magas szinten.

16:00 - 17:00

Lengyel Tibor Itthon

Péterfalvi az Amnestyt hibáztatja, amiért nem készült el a Pegasus-jelentéssel

Minden megvan a NAIH elnöke szerint ahhoz, hogy lezárja a Pegasus-ügyben a vizsgálatát, már csak az Amnesty Internationalre vár. Ők szerinte nem együttműködők, a jogvédő szervezet ezt visszautasítja. Péterfalvi Attila a 300 tételes telefonszámlistát szeretné látni, hogy egyenként utánajárjon a megfigyelések jogszerűségének. Azt is mondta, kétféle jelentést készít, és a nyilvános, rövidebb változatban nem sok konkrétum lesz.

15:00 - 16:00

Bank360.hu Gazdaság

Elúszhat a nyugdíjpénztárak rekordbevétele a családi szja-visszatérítésen

Egyre kevesebb tag egyre több pénzt utal az önkéntes nyugdíjpénztárakba. Az éves rekord megdöntése azonban elmaradhat a családi szja-visszatérítés miatt. Sokaknak fölöslegessé válik az évi végi extra befizetés az adókedvezmény kihasználásáért, de magasabb jövedelem esetén még így is érdemes ezt megtenni - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

Domány András Világ

Békebírókat választhatnak Lengyelországban

A Pawel Kukiz egykori rockzenész által vezetett négyfős képviselőcsoport régi ötlete a békebíróság a bevezetése, az ügy felkarolásáért cserébe a kormányt más helyzetekben támogathatják. A kisebb polgári és bűnperekben az állampolgárok által választott békebírók ítélkezhetnek, ha a lengyel parlament elfogadja a köztársasági elnök javaslatát. Ez a feltétele annak, hogy egy ellenzéki képviselőcsoport támogassa a többségét elvesztett kormányt.

Tóta W. Árpád hvg360

Tóta W.: Nembináris bölény ante portas

Ahogy múlik a hatalom, úgy válik egyre bizarrabbá a Fidesz küzdelme a tolerancia ellen. Hiszen mind biztosabb, hogy szüksége lesz rá. Ha volna eszük, most csinálnának hajtűkanyart, és minden erejükkel az elfogadást, a különbözőség elviselését hirdetnék. Vélemény.

14:00 - 15:00

13:00 - 14:00

Lengyel Miklós Világ

Szigoríthat a beutazáson az USA az omikron variáns miatt

Csak 24 óránál nem régebbi koronavírusteszttel lehet felszállni az Egyesült Államokba induló repülőgépekre, még az amerikai polgároknak is – ez a Fehér Ház terve az omikron vírus ellen, legalábbis a Washington Post értesülése szerint.

hvg.hu Itthon

Donald Tusk várja a Márki-Zay vezette ellenzéket az Európai Néppártba

Donald Tuskkal, az Európai Néppárt elnökével tartott közös sajtótájékoztatót az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, ahol elhangzott: az Orbán- és Kaczynski-rezsim ellenlábasainak össze kell tartaniuk a keresztény értékek mentén, hogy visszahozzák a demokráciát és a jogállamiságot a két országba.