szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kegyhely megmentését öt éve kezdeményezték.

Összeomlott a Szent György-hegy kápolnája - írja a Mandiner. A portál felidézi: a remetelakot és az apró kápolnát az 1950-es évek elején építette családja birtokán Ify Lajos egykori fonyódi plébános, aki az egyházellenes politika elleni tiltakozásul a remeteéletet választotta. A pap az Emmaus-kápolnában vendégeket és zarándokokat is fogadott 1967-ben bekövetkezett haláláig. Ez után azonban az épületegyüttes pusztulásnak indult.

Az épület megmentésére 2016-ban indult közösségi szerveződés, ám a kegyhelyet nem sikerült megmenteni.

* * * Ingatlanvásárláson gondolkodik?

A teljes futamidő alatt több millió forintot spórolhat egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitelen, ha jól választ bankot. Hasonlítsa össze különböző pénzintézetek fix és változó kamatozású ajánlatait a hvg.hu és a Bank360 közös hitelkalkulátorával!

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!