szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elárulta a szakszolgálat, milyen hatással voltak rájuk a házelnök által elmondottak.

A szolgálatok munkatársainak nem kell értelmezniük, kommentálniuk semmilyen ünnepi beszédet, közéleti megnyilvánulást, esküjükhöz híven kell végezni tevékenységüket – közölte az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) a Direkt36 kérdésére Kövér László kiszivárgott beszédével kapcsolatban. Az oknyomozó portál azt akarta megtudni, hogy milyen hatással volt a munkájukra a beszéd.

Az AH szerint „a nemzetbiztonsági szolgálatok feladataikat Magyarország Alaptörvénye és a vonatkozó ágazati jogszabályok alapján látják el. Tevékenységük irányítási rendje tiszta, világos, egyértelmű.”

A házelnök 2020 elején beszélt arról titkosszolgálati vezetőknek, hogy szerinte az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot Magyarországon. Kövér azt is elmondta a kiszivárgott hangfelvétel szerint, hogy ennek a „kockázatnak” a kezelésében számít a titkosszolgálatokra.

Az ellenzék a beszéd nyilvánosságra kerülése után közös nyilatkozatot adott ki, és Kövér Lászlót lemondásra szólította fel.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!