Är du Systemarkitekten som är redo att ta klivet in i en övergripande och ansvarsfull roll? Vill du vara med och utveckla den bästa tjänsten för lärande på en global marknad? Då har vi uppdraget för dig! NE har en stolt historia och en lika spännande framtid. I dag har cirka 4 miljoner elever i Sverige, Österrike och Tyskland tillgång till NE:s fantastiska tjänster för digitalt lärande och vi fortsätter att växa. Vi befinner oss i en spännande fas, där vår systemarkitektur kommer att vara en möjliggörare för fortsatt internationell expansion och utveckling av produktportföljen. Rollen som Systemarkitekt är ny och här får du möjlighet att vara med och påverka på riktig!

Nu söker vi en Systemarkitekt!

Som Systemarkitekt har du en nyckelroll...

och det övergripande ansvaret för utvecklingen av vår plattform som är avgörande för vår fortsatta expansion. Rollen är ny och du ansvarar för strukturen och arkitekturen och arbetar nära utvecklingsteamet, både när det gäller att skriva kod i projekt och med coachning av utvecklare och att leda våra teknikinitiativ. Våra lösningar är molnbaserade och du kommer att arbeta med att skapa en systemarkitektur som utnyttjar fördelarna och möjligheterna med AWS.

Lite mer om det du kommer att göra:

  • Äga och utveckla NE:s övergripande systemarkitektur

  • Säkra kod- och arkitektstandarder som används i alla utvecklingsprojekt.

  • Ha en dialog med våra olika marknader, vårt utvecklingsteam och vår ledningsgrupp för att säkerställa att vår systemarkitektur uppfyller affärsbehov och produktvision.

Rollen innebär ett övergripande ansvar...

Vi tror att du har gedigen erfarenhet av att navigera i tekniskt utmanande miljöer samt är van att vägleda och fatta beslut kring systemarkitektur. Du har troligtvis arbetat med affärsintressenter där du pratat om skalbarhet och framtid, samtidigt som du har coachat utvecklare i att skriva effektiv och säker kod.

För tjänsten krävs:

  • Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande

  • Flera års erfarenhet av systemutveckling, och helst av Java-arkitektur

  • Erfarenhet av att arbeta med systemdesign och designmönster

  • Molnarkitektur, särskilt i AWS

  • Mycket god kommunikationsförmåga på engelska och gärna även svenska.

NE är ett digitalt kunskapsföretag...

som utvecklar och erbjuder tjänster som möter dagens och morgondagens kunskapsbehov med höga krav på tillförlitlighet, tillgänglighet och användarupplevelse. NE formar framtidens lärande genom sin portfölj av digitala läromedelstjänster. Cirka 4 miljoner elever har tillgång till NE i Sverige, Österrike och Tyskland. NE har uppvisat en positiv tillväxt under de senaste tio åren, och detta har accelererats ytterligare under det senaste året genom den ökade efterfrågan på digitala läromedelstjänster.

Läs mer om oss här - NE.se

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering.

För mer information om tjänsten och processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Lisa Alsterberg på mejl lisa.alsterberg@roirekrytering.se

Du ansöker med CV och personligt brev genom att trycka på ”Sök tjänst.”

Vi gör ett löpande urval så vänta inte med att ansöka!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Anställning hos: NE

Omfattning: Heltid

Start: Enligt överenskommelse

”Under hela rekryteringsprocessen fick jag löpande information om vad som hände, vilket jag upplevde som väldigt proffesionellt.”

// Peter, kandidat

”Tack för snabb support med min ansökan och trevligt bemötande på intervjun!”

// Johanna kandidat