Terug van weggeweest! What's new in Gutenberg?

Details

📝 PROGRAMMA

6 december 2018: WordPress 5.0 kwam uit en lanceerde een geheel nieuwe manier om content te publiceren in de vorm van blokken. Het was een hele ommekeer en door menigeen met fronsende wenkbrauwen bekeken. Destijds waren de mogelijkheden van design ook redelijk beperkt, zeker ten opzichte van de bestaande page builders.

Bijna 3 jaar later kunnen we stellen dat het grote publiek de Block Editor heeft omarmd.

In deze Meetup overlopen we kort de mogelijkheden van design in blok-vorm en toekomstige functionaliteiten van de Block Editor en WordPress (onder de noemer van Full Site Editing).

Schema:
18u45: deuren open

19u15: introductie & verwelkoming

19u30: Design in de Block Editor - Dave Loodts
Het witte canvas van een nieuwe WordPress-pagina is best scary. Want wat moet je met al die blokken? In deze speed-talk overlopen we waar je inspiratie kan vinden, welke derde-partij blokken ook interessant zijn. Met een boel Block-combinatie voorbeelden gaan we aantonen dat je best wel iets moois kan ‘designen’ met de Block Editor.

19u50: Full Site Editing - Koen Van den Wijngaert
Krijg jij ook een overwelmend gevoel met al die buzz over Full Site Editing, dé hip en trendy nieuwe mijlpaal in project Gutenberg? In deze recap brengt Koen je aan de hand van praktische voorbeelden weer helemaal up to speed over dingen zoals block themes, template editing, site blocks en global styles! Het wordt een korte talk. Beloofd!
-----

20u15: (rechtstreeks) babbelen met elkaar: het is veel te lang geleden ;-)

22u00: bye bye, tot de volgende meetup!

📍LOCATIE
De Meetup gaat deze keer niet door in de ViaVia, maar wel in de leukste Makerspace van ‘t Stad, op de gelijkvloers van The Beacon (het oude Tolhuis): MakerSpace Antwerpen (https://www.makerspacea.be/) in het centrum van Antwerpen. De locatie is eenvoudig bereikbaar te voet, met de fiets (Velo fietsstation 049) en met de tram (lijn 7 stopt vlakbij). Parkeren kan op de Scheldekaaien.

Adres: Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

Zelf altijd al eens willen spelen met elektronica, laser cutters of 3D printers? Elke woensdagavond stelt de MakerSpace hun atelier open voor het brede publiek. Kijk dus zeker ook eens naar hun Open Ateliers op https://www.meetup.com/makerspace-antwerpen/.

😷 MAATREGELEN
Het spreekt voor zich dat we er alles aan doen om de avond zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo volgen we de regels van de horeca, en houden we de richtlijnen nauwgezet in de gaten. Heb je hier vragen of opmerkingen over? Laat ons dan gerust iets weten!

Gelieve je deelname zo snel mogelijk te bevestigen, en deze ook up-to-date te houden in het geval je niet meer kan komen.

📣 UPDATES
Volg ons op Twitter voor de laatste updates: @wpantwerp (https://twitter.com/wpantwerp). Deel je ervaringen met de hashtag #wpantwerp!

Dringende zaken of last-minute wijzigingen communiceren we via Meetup.com, kijk dus zeker na of je onze meldingen ontvangt, dit kan via https://www.meetup.com/account/comm/Antwerp-WordPress-Meetup/.

🤔 VRAGEN OF OPMERKINGEN?
Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met één van de organisers via 'contact organisers' op meetup.com of via onze Slack workspace (https://wpbelgium.be/slack/) in het kanaal #wpantwerp.

Het lange geduld wordt binnenkort beloond, en zien we elkaar terug op een gloednieuwe WordPress Meetup!

Tot weldra,

Dave, Filip, Koen en Veerle
WordPress Meetup Antwerpen