Descoperă, alături de noi, care sunt cele mai avantajoase oferte de studii de învățământ superior din România. Pe paginile site-ului nostru îți punem la dispoziție recomandări, sfaturi și articole interesante despre universitățile de top din România.
Vei afla care sunt cele mai accesibile module de învățământ, informații și date utile despre fiecare universitate în parte, păreri ale celor care studiază, precum și o serie de studii și cercetări despre aceste forme de învățământ superior din țara noastră.
Programele de studii îți vor fi prezentate într-un mod cât mai elocvent, astfel încât să fie ușor de înțeles. Vom evidenția cu argumente obiective care sunt cele mai prestigioase unități de învățământ superior din România, de ce merită să studiezi în țara noastră și care sunt beneficiile oferite de învățământul românesc.
Află tot ceea ce te interesează și de ce merită să studiezi în România!

romană biblioteca

Învățământul superior din România – cea mai avantajoasă cale către Occident!

România deține unele dintre cele mai prestigioase centre universitare din Europa și din lume.
Studenții români sau cei din străinătate se bucură de numeroase avantaje la nivel de infrastructură, de un corp profesoral format din personalități marcate ale domeniilor de activitate în care predau, precum și de unele dintre cele scăzute taxe școlare la nivel internațional.
Pentru cei care aleg să urmeze cursurile de învățământ superior din România, țara noastră le pune la dispoziție facilități de cazare moderne, acces la dotări superioare, dar și o serie de alte avantaje la nivel de integrare.
Grație aptitudinilor obținute în România, studenții străini își pot găsi slujbe mai bine plătite în Occident și beneficiază de o ușoară echivalare a studiilor.

De ce merită să urmezi cursurile unei facultăți din România

Pentru persoanele din străinătate, statul nostru oferă una dintre cele mai accesibile forme de învățământ. În paginile site-ului nostru vei descoperi care sunt universitățile de elită din România, care sunt cele mai solicitate module de învățământ și care sunt rezultatele cercetărilor pe segmentul studenților străini care aleg România pentru a-și definitiva studiile.
Ți-am pregătit o serie de articole utile, redactate de studenți și cadre didactice, pentru a simți mult mai bine pulsul din aceste universități. Grație informațiilor dezvăluite din interior o să-ți poți forma o părere obiectivă despre fiecare universitate în parte.
Iată care au fost concluziile studenților străini despre învățământul superior din România:

 • Ofertă variată de studii – diversitatea modulelor de învățământ poziționează oferta pentru studenții din străinătate ca fiind una dintre cele mai bune la nivel continental și internațional.
  De la medicină și până la inginerie, facultățile din România dispun de unele dintre cele mai performanțe module și sub-module de studiu, care satisfac toate necesitățile obținerii celei mai bune pregătiri într-o varietate de domenii.

 • Taxe școlare mici – spre deosebire de multe dintre statele europene, în România, valoarea compensațiilor bănești datorate pentru studiile universitare sunt la unul dintre cele mai scăzute niveluri.
  Statele europene percep taxe cu o valoare triplă în comparație cu țara noastră, așa că, unui student din străinătate, o astfel de facilitate îi este extrem de avantajoasă.

 • Condiții de cazare excelente – nu doar taxele sunt la un nivel decent în comparație cu celelalte state ale Uniunii Europene, ci și costurile de cazare.
  În plus, condițiile de cazare în căminele studențești de tip public sau privat sunt la nivelul celor europene, majoritatea campusurilor universitate beneficiind de dotări moderne, în camera individuale sau la comun, astfel încât să fie favorizat studiul, dar și nivelul de confort și distracție.

 • Echivalarea studiilor în străinătate – grație reputației excelente de care se bucură învățământul superior din România la nivel internațional, echivalarea studiilor este din ce în ce mai facilă în statele Uniunii Europene.
  În plus, statul nostru este recunoscut în întreaga lume pentru calitatea cursurilor, ceea ce îi conferă oricărui licențiat, masterand sau doctorand care a absolvit în România posibilitatea de a fi mai ușor recunoscute studiile din țara noastră.

 • Cadre didactice de elită – corpul profesoral al fiecărei universități din România numără unii dintre cei mai buni profesioniști în domeniile respective, ceea ce echivalează cu orientarea către obținerea de rezultate performanțe pentru studenții acelor universități.
  Foarte multe dintre aceste cadre didactice au absolvit cursurile unor facultăți din cadrul unor universități de prestigiu, așa că nivelul lor de pregătire este unul excepțional.

 • Module de învățământ adaptate piețelor de muncă din străinătate – toate modulele de învățământ sunt orientate către asigurarea celor mai bune rezultate. Drept urmare a acestei inițiative, studenții străini beneficiază de posibilitatea de a-și alege acele cursuri care se pliază pe necesitățile lor de viitor.
  În acest mod, acestora le va fi mult mai simplu să opteze pentru acele module care le satisfac complet așteptările pentru viitorul loc de muncă.

 • Dotări și infrastructură de top – universitățile din România le oferă studenților facilități de nivel superior, comparabil cu cel al celorlalte centre universitare din Europa și din lume.
  De la biblioteci bine dotate și până la acces la rețele de cercetare de top, învățământul superior din țara noastră dispune de toate condițiile necesare pentru a susține și încuraja performanța.

Site-ul nostru îți oferă acces la toate informațiile și datele necesare pentru a efectua cea mai bună alegere pentru tine.
Indiferent dacă ești un viitor student din România sau din străinătate, țara noastră este cea mai avantajoasă destinație pentru a urma cursurile unei instituții de învățământ superior. Alegând învățământul universitar din România, îți vei crește șansele de a obține în viitor o slujbă de vis!