Jämför försäkringar

Låt inte din nästa försäkring bli en sur historia

Vi vet hur förvirrande försäkringar är – och hur svårt det kan vara att skilja mellan försäkringsbolagen. Av samma anledning har vi sammanställt över hundra försäkringstyper så att du har rätt underlag inför ditt nästa beslut.

Hitta rätt nu
..eller..

Så fungerar försäkrat.se

Jämför

Läs på och jämför olika försäkringsbolag. Vi har flera hundra undersidor med matnyttig och förståelig information om alla tänkbara typer av försäkringar.

Välj

Påläst och redo kan du välja och gå vidare till ett bra försäkringsbolag som uppfyller dina kriterier, önskemål och livssituation.

Teckna

Tack för oss! Fyll nu i uppgifterna hos försäkringsbolaget och teckna din nya försäkring. Exakta priser och villkor får du alltid på valt försäkringsbolags hemsida.

Jämför försäkring okomplicerat

När du är ute efter en försäkring till ditt nya hem, din bil eller ditt husdjur så finns det en väldigt stor marknad där ute där du kan välja och vraka mellan försäkringar. Det kan kännas lite som en djungel. Försäkrat.se vill vara din kompletta guide, informationskälla bästa kompis för att jämföra försäkringar så att ditt eget val blir betydligt mycket enklare.

Vi jämför alla möjliga olika försäkringar och reder ut olika begrepp för att underlätta för dig som försäkringstagare. Den vanligaste söktermen gällande försäkringar är önskat att hitta den billigaste, vilket inte är så konstigt. Att hålla nere kostnaderna är en härlig känsla samtidigt vill man inte ha en försäkring som ger ett dåligt försäkringsskydd. Vårt uppdrag här är att ge dig tips på hur du på ett smart sätt kan hitta en prisvärd försäkring som uppfyller dina krav.

Inga påstridiga mellanhänder
100% kostnadsfritt

Om försäkringar

Försäkringar är ett ekonomiskt skydd mot skador, sjukdomar eller andra händelser som kan komma att inträffa. Du köper försäkringar hos ett försäkringsbolag och i villkoren regleras exakt vilken ersättning för vilka händelser du har rätt till.

När du ingår ett försäkringsavtal åtar du dig att betala en premie varje år, dvs kostnaden för din försäkring. Rent affärsmässigt handlar försäkringar om en riskspridning mellan dig och försäkringsbolaget.

Vilka försäkringar behövs?

Att veta vilka försäkringar man kan behöva är inte helt enkelt. Enligt lag är det enda som krävs en trafikförsäkring om du äger ett fordon. Trots detta väjer 97% av Sveriges befolkning att köpa en hemförsäkring, vilket är mycket bra idé och bra grundskydd.

Om du lever i ett hushåll med en sambo och/eller barn så kan det även vara viktigt ha en försäkring som ger ersättning för dina efterlevande om det värsta skulle hända. På det stora hela finns det försäkringar som vi tycker är viktiga att ha och så finns det vara rent av onödiga.

Det kan kännas lite som en djungel och vara lite svårt att veta vilka försäkringar man bör ha och vad som kan vara onödigt. Vi ser det som vårt jobb att här informera dig med alla tänkbara tips så att ditt val blir enklare.

Trygghet med försäkring

Försäkringar ger oss människor en trygghet i form av hjälp, skydd och ersättning om olyckan skulle vara framme. Oförutsedda händelser kan drabba vem som helst och närsomhelst. Kan du tänka dig om du köpte en ny bil och inte vara skyddad vid stora som små olyckor? Många hade nog då avstått att köra bil med tanke på hur dyrt det kunnat bli. Att låta dig jämföra, hitta den bästa och känna trygghet är vårat hela syfte med Försäkrat.

Ersättning av en försäkring

Vi pratar mycket om att verkligen fundera på vad du behöver för försäkring men det är inte alltid så lätt, de är vi fullt medvetna om. Det du bör fundera över är egentligen vad du inte kan vara utan. Vad du behöver ersatt i värsta tänkbara scenario. Vi tycker det är viktigt att läsa på om försäkringens villkor och när de faktiskt betalas ut ersättning.

De flesta försäkringar kan handläggas och skaderegleras väldigt snabbt men det finns undantag. Personförsäkringar är en sådan försäkring. I vissa fall kan det ta upp till 1-2 år innan du kan få ut pengar vid eventuell personlig skada. Det kan ha att göra med att man måste se hur ett sår läker och hur ett ärr kommer att se ut om ett år. Det kan även vara om man har en bakomliggande sjukdom som inte är klarlagt hur du eventuellt kommer bli frisk i framtiden eller om du kommer att leva med sjukdomen.

Villkor och faktorer

Olika faktorer spelar in när det handlar om att få ersättning utbetald. Det bästa man kan göra är att läsa på och förstå hur villkoren fungerar och hur lång tid det kan ta tills man kan få ersättning utbetald. Det sker många missförstånd och man tror det funkar på ett visst sätt för att man sedan ska bli besviken då man pratar med försäkringsbolaget. Olika försäkringsbolag har även olika tempon på att handlägga skador.

Större och dyrare

Ett större försäkringsbolag som kanske är lite dyrare än ett försäkringsbolag som siktar in sig på att ge billigare bilförsäkringar kanske har snabbare skadereglering. Vi märker att försäkringsbolag som exempelvis Folksam har en väldigt snabb och trygg skadereglering där du sällan går miste om utbetalning när skadan väl är framme. Ett mindre försäkringsbolag kan i sin tur ha en väldigt billig försäkring, samtidigt så kräver de in alla möjliga olika dokument och kvitton för att du ska få ersättning för din skada. Skillnaden kan vara att få utbetalt ersättning samma dag eller två veckor senare hos ett annat försäkringsbolag.

Andel kronor på försäkringar inom olika produktområden
Figur 1.1 – Andel kronor på försäkringar inom olika produktområden.

Jämför försäkringar och spara pengar

Att hitta en billig försäkring som samtidigt är väldigt bra kan vara lite av en utmaning. Det är dock möjligt och vi ska försöka guida och underlätta ditt val så du lyckas med detta. Genom att jämföra alla dina försäkringar och gå igenom vad du egentligen behöver så kan du spara tusentals kronor varje år. Det finns mycket verktyg och smarta vägar att gå för att jämföra olika försäkringar och dess priser.

På figur 1.1 ovan kan du se fördelning kronor i omsättning per olika produktområden. Enligt den statistiken spenderar vi i Sverige den största andelen pengar på försäkringar inom motorfordons-området. Det kan vara en bra insikt om vart det kan vara smart börja samt möjligt att spara mest genom att jämföra dina försäkringar mellan de olika försäkringsbolagen.

Beslut kring självrisker kontra premie

När det gäller självrisker så är vi alla olika gällande hur vi tänker kring dessa, många föredrar att ha så låg självrisk som möjligt på sina försäkringar för att hålla nere kostnaderna om olyckan väl är framme. På samma sätt finns de personer som gör motsatt och väljer högsta möjliga självrisken för att kunna få en så låg försäkringspremie som möjligt. Tänket här är lite grann att man kanske aldrig har varit med om en olycka eller känner sig väldigt säker i trafiken och bara har en försäkring för värsta tänkbara scenariot.

Vi har ingen direkt åsikt om vad som är bättre när det gäller självrisker, det är helt olika från person till person. Här får man fundera och göra en avvägning om du t.ex. har råd att lägga ut 8000 kr om du är med om en trafikolycka som du är vållande till. Högsta självrisken på en bil brukar nämligen vara 8000 kr och att välja en högre självrisk påverkar din försäkringspremie.

Samla alla försäkringar hos samma försäkringsbolag?

Många gånger är det väldigt smart att samla alla sina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. Försäkringsbolagen brukar erbjuda rabatter om du tecknar flera försäkringar som gynnar dig som kund. Det kan även ge andra förmåner. Vi rekommenderar dig dock att ändå jämföra dina försäkringar hos flera olika bolag då det i vissa fall kan skilja flera tusenlappar i försäkringskostnader. Vi ser ofta att det kan skilja sig stora belopp på försäkringar, speciellt på bilar. En nyare bil kan hos ett bolag kosta 12 000 kr att försäkra och hos ett annat bolag 7000 kr att försäkra. Då spelar rabatten på kanske 1000 kr per år inte lika stor roll eller hur? Det är aldrig en nackdel att jämföra försäkringar åtminstone en gång om året för att se hur du kan hålla nere dina försäkringskostnader.

jämför försäkringsbolag

Jämför försäkringsbolag

På samma sätt som du jämför försäkring kan det även vara klokt ha i åtanke att mer generella egenskapar hos försäkringsbolag kan påverka din övergripande upplevelse av din nya försäkring. Vi uppmanar dig att även kontrollera vad som sägs om försäkringsbolaget om du har hittat en försäkring som känns bra.

Externa omdömen

Genom att inhämta externa omdömen från t.ex. TrustPilot och Reco kan vi hjälpa dig få en bättre förståelse kring hur befintliga kunder resonerar och tycker om försäkringsbolaget.

Utbud

Utbudet kan givetvis vara avgörande med avseende på vad du specifikt letar efter. Ett försäkringsbolag som endast fokuserar på djur kommer tyvärr inte kunna hjälpa dig med att försäkra bilen.

Det som däremot kan vara smart att kolla på när du jämför försäkringsbolag är det totala utbudet. Ett stort utbud gör att du kan samla försäkringar för att få rabatt.

Historia

De senaste åren har flera försäkringsutmanare etablerat sig på den svenska marknaden. Genom avancerad teknik och nya metoder kan de ofta pressa priserna. När du väljer försäkringsbolag kan det vara värt tänka kort kring hur du ser på nya försäkringsbolag. De vill säga, är de pålitliga eller letar du efter ett med lång historia.

Våra besökare

Hundägare

Tydligt och enkelt. Kunde lära mig mer i lugn och ro utan att lämna några personuppgifter. Hittade rätt helt på egen hand!

2 dagar sedan

Bilentusiast

Toppen-guide! Klickade vidare och fick priser direkt av försäkringsbolaget. Inga jobbiga mellanhänder.

6 dagar sedan

Vanliga frågor och svar

Vad ska man tänka på när man tecknar en försäkring?

Vi rekommenderar alltid att kolla självrisken för din försäkring samt högsta ersättningen. Detta för att du ska kunna få ut så mycket värde som möjligt på din försäkring.

Vilket försäkringsbolag är bäst?

Varje bolag erbjuder olika försäkringar, ersättning, självrisk och mycket annat så det är väldigt svårt att säga. Vår tjänst har därför som syfte att enkelt och koncentrerat presentera så mycket och rätt information som möjligt så att du själv kan hitta vad som passar dig bäst.

Hur jämför jag försäkringar hos er?

Till skillnad från många andra tjänster tecknar vi inte försäkringar åt dig. Utan hos oss presenterar vi relevant information så att du själv kan se över och klicka dig vidare till det försäkringsbolag och försäkring som passar just dig bäst.

Vanliga försäkringar

Vi listar här nedanför vilka försäkringar vi tycker är absolut viktigast att jämföra då det kan vara så pass stor skillnad på försäkringarna och försäkringspremierna hos de olika försäkringsbolagen.

Gravidförsäkring

Gravidförsäkring är en oerhört viktig försäkring när du blir gravid. Det finns egentligen ingen anledning till att inte välja till en gravidförsäkring för att öka tryggheten kring din graviditet. Det kan göra oerhört stor ekonomisk skillnad om det uppstår komplikationer vid födseln. Om ditt barn föds med en sjukdom eller diagnos så kan det ekonomiska tryggheten i en försäkring göra oerhört stor skillnad för att underlätta för eran familj.

Reseförsäkring

En reseförsäkring kan se lite olika ut hos de olika försäkringsbolagen. Därför tycker vi det är viktigt att jämföra skillnaden och se hur du kan skaffa det bästa skyddet för dig och din familj när du är ute och reser. Det sista man vill vara med om på sin semester är att råka ut för någonting och inte vara försäkrad för det. Det kan bli väldigt dyrt att inte ha rätt försäkring på sin semester om olyckan är framme. Läs mer om reseförsäkring.

Trafikförsäkring

Den viktigaste försäkringen av dem alla är när du vistas i trafiken. Att vara med om en olycka utan att ha en trafikförsäkring kan bli väldigt kostsamt. Det är även olagligt så detta vill man undvika. Om du äger en bil eller annat fordon ska du alltid se till att åtminstone ha en trafikförsäkring så att du är skyddad i trafiken. Det finns sedan lite mer specifika fordonsförsäkringar som mopedbilsförsäkring man kan skaffa om de inte är just en bil du ska försäkra.

Livförsäkring

Hur skulle din familj ekonomi påverkas om du avlider? Svaret på denna fråga är ofta att familjens ekonomi skulle påverkas väldigt mycket. Om du har familj med barn exempelvis kan det vara väldigt viktigt att teckna en livförsäkring som kan hjälpa ekonomiskt om det värsta skulle hända. Läs mer och jämför livförsäkringar.

Hemförsäkring

En hemförsäkring är någonting som du aldrig bör vara utan. Över 90% av befolkningen i Sverige har en hemförsäkring idag. Om det värsta skulle hända och du råkar ut för en stor vattenskada eller liknande så är det oerhört tryggt att ha en försäkring som täcker dessa händelser. Sen har du ju även i din hemförsäkring alla dina personliga ägodelar försäkrade. Allting som du äger. Vissa saker som kanske även är ovärderliga.

Villaförsäkring

Att köpa ett hus är ofta den största investeringen man gör i sitt liv. Självklart vill man då ha en så bra försäkring som möjligt. Villaförsäkring är den försäkring som de flesta svenskar idag lägger ned mest tid på att jämföra och gå igenom försäkringens villkor och innehåll. En villaförsäkring är väldigt personlig och ser väldigt olika ut beroende på vart du bor och vad du kan tänkas behöva för skydd. Jämför villaförsäkringar nu och teckna imorgon.

Våra bästa försäkringstips

Tre smarta tips att ha med dig när du tecknar din nästa försäkring.

Din personliga situation

Fundera på vad du verkligen behöver vara försäkrad mot eller vilket innehåll du behöver beroende på hur din situation ser ut.

Värdera noga

Försök alltid värdera dina prylar eller objekt som ska försäkras. Enligt flera undersökningar har svenskar något som kallas överförsäkring. Det innebär att man t.ex. har hem med saker för 200 000 kr försäkrat för upp till 1 000 000 kr. Det är bara onödigt och kostar dig större premier.

Betalningsmetod och period

Du kan ofta välja att betala varje månad, kvartal eller för ett helt år åt gången. Det går även att välja olika betalningsmetoder som faktura, autogiro eller kortbetalning.

Fundera vad din ekonomi klarar av och skapa ett upplägg som kommer vara långsiktigt och hållbart för dig. Det viktiga är att aldrig säga upp försäkringar pågrund av att man inte har råd i stunden.

Exempel på försäkringsbolag hos oss